BirdybearOnTour

Weekend post, twee-in-een…

Gisteren bezocht Birdybear volgens plan het Alhambra bij Granada. Ruim vier uur zwerven we door het paleis, de bijbehorende gebouwen en de reusachtige tuinen. Een supergroot complex en het bezoek meer dan waard. Nu, in het weekend redelijk wat bezoekers maar goed gereguleerd door het toepassen van time-slots voor het grote paleis. Op hoogtij dagen zijn entree bewijzen lang tevoren uitverkocht en staat het max. aantal bezoekers op ca. 6600 per dag.

Aansluitend toert de Birdymobiel naar Almeria en vinden we een betaalde stek voor de overnachting op het haventerrein direct tegenover de stad. Na het prima diner, gelukkig zijn we ‘vroeg’ en hoeven daardoor niet in de wachtrij, wandelt Birdybear terug naar de haven. De wind trekt aan en zal stormachtig worden. Maar los daarvan is het onrustig op de pier. De vissers praten luid, de jeugd heeft hier zijn zaterdagavond moment en een zwerfhond blaft een groot deel van de nacht onophoudelijk naar de katten onder de campers. We slapen matig maar ach, het is holiday, we halen het straks wel weer ergens in.

In de ochtend willen we met de Birdymobiel naar de grote Moorse burcht boven Almeria maar raken verstrikt in de nauwe straatjes bergopwaarts. Om uit het doolhof te geraken is veel stuurmanskunst, stoeprandjes en stapvoets afdalen met beide alarmlichten aan noodzaak. Vaak hebben we weinig meer dan enkele centimeters speling maar uiteindelijk komen we weer terug op zeeniveau. Dit bezoek bewaren we voor ooit maar voor nu lijkt het verstandiger om Almeria te verlaten richting de kust en het nabij gelegen Parque Natural del Cabo-Nijar. We bezoeken de flamingo’s en het uitzichtpunt met de vulkanische rotsen. Goede views, lekker even de benen strekken en dan door naar Las Negras voor de lunch nabij de beach.

Omdat er voor de komende twee dagen nog steeds code geel is voor de kust en het directe binnenland gaan we op zoek naar een plek voor komende nacht welke niet direct in de kustzone ligt. We rijden een fraaie route enigszins landinwaarts. Zo belanden we uiteindelijk in Huercal-Overa. Ook daar waait het flink maar lijkt het geen survival. En voor de avondborrel vinden we een stek op een van de gezellige terrassen op het Plaza Mayor. Windvrij!

Maandagochtend start hier het openbare leven met de grote weekmarkt net naast het plein waar de Birdymobiel met nog vier andere campers een stek voor de overnachting heeft ingenomen. Morgen lozen we hier grijs water, met een beetje geluk kunnen we ook de verswater voorraad weer aanvullen.

In de loop van de maandagochtend gaan we landinwaarts althans zo is het plan. Zwerven door de wat meer bergachtige streken op zoek naar unieke dorpjes, mooie vergezichten, ruige kloven en bochtige wegen.

Wie weet wat er dan het Birdybear pad zal kruisen. Stay tuned en blijf op de hoogte. Tot later vanuit ‘vanuit ergens anders’.

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.