BirdybearOnTour

Rondom 5000…

Een blik op onze Birdybear countdowntimer laat ons weten dat er nog 47 dagen te gaan zijn tot aan ons vertrek.
En hoe fijn is het dan dat sinds vandaag onze route door Namibia en Botswana digitaal staat ingetekend. Anders dan bij eerdere avonturen hebben we inmiddels een groot deel van de overnachtingscamps aangeschreven en gereserveerd. Enerzijds om te waarborgen dat we op unieke, hele kleine en vaak primitieve camps terecht kunnen en ook omdat online reserveren onderweg te veel tijd zou vragen of onmogelijk zou zijn. In Namibia en Botswana liggen onze camps straks ver van de ‘bewoonde’ wereld en op serieuze onderlinge afstand. En we reizen straks maar beperkt over asfalt door gebieden waar maar weinig mensen wonen. Ook niet gek met oppervlaktes van 16 tot 20 keer Nederland en gemiddeld 3-4 inwoners per km2.

Gedurende de komende weken staat er nog een reeks van activiteiten gepland om ervoor te zorgen dat we goed voorbereid het nieuwe avontuur kunnen starten. Zoals een bezoek aan de GGD voor de verse inentingen, een professionele reinigingsbeurt voor de HotShot’s fotoapparatuur, het ophalen van onze satelliet telefoon en navigatiesysteem. Uiteraard ook nog onze travelguide’s verder doornemen zodat we goed op de hoogte zijn van de local highlights en uitdagingen “en-route”.

En als al die zaken straks rond zijn stappen we op vrijdagmiddag 31 maart aan boord bij Quatar Airways voor onze vluchten naar Namibia. Eerst ruim zes uur naar Doha en dan nog een dikke negen uur naar Windhoek. Laten we hopen dat we zaterdagmiddag 1 april (not a joke) volgens planning in Windhoek arriveren en we op tijd onze stoere 4*4 kunnen ophalen voor de ruim 5000 geplande kilometers van ons nieuwe avontuur.

Of we frequent in de gelegheid zullen zijn om een verse Birdybearpost te verzenden is uiteraard een vraagteken. Maar als het technisch kan is Birdybear uiteraard weer regelmatig ‘on-line’. Zover is het nu nog niet en voor ons vertrek volgt vast nog wel her en der een bericht.

Tot spoedig.

 

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.