BirdybearOnTour

(On)bereikbaar…

Vandaag over twee weken, zaterdagmiddag de eerste april 2017, maken we rond dit tijdstip kennis met onze stoere 4wheel Drive bij de verhuurder in Windhoek.
Deze metgezel moet ons straks behulpzaam zijn bij ons aanstaande avontuur in Namibia en Botswana. Daar waar er maar beperkt wegen zijn zoals wij die hier kennen en waar een groot deel van onze tour over ‘alternatieve wegen’ zal gaan. Zekerheidshalve brengen we een navigatiesysteem mee met daarop de beproefde Tracks4Africa map en uiteraard maken gedetailleerde landkaarten op papier eveneens deel uit van onze uitrusting.

Voor het geval dat… hechten we aan goede communicatiemiddelen. En omdat we ons in deze dunbevolkte landen vaak ver van de bewoonde wereld zullen begeven hebben we meer nodig dan de reguliere mobiele telefoons en/of onze mailacccounts.

Voor die momenten dat het er echt op aankomt is onze back-up voorzien door middel van een satelliettelefoon. Natuurlijk zorgen we ervoor dat we deze (bij)laden zodra het kan. Van de beheerders van campgrounds en lodges kregen we echter al meerdere keren te horen dat stroom en communicatie geen vanzelfsprekendheid zijn.

 

Hoe lekker is het dan dat ons voertuig beschikt over een zonnepaneel en dat de aanwezigheid van de zon in deze landen nu net wel redelijk vanzelfsprekend is.

Twaalf dagen voor vertrek lijkt het er dan ook op dat Birdybear er wel zo ongeveer klaar voor is. De verse injecties zijn goed doorstaan en de voorraad malaria tabletten ligt op het aanrecht, gereed om ingepakt te worden. De lijst van ‘To Do’s voor vertrek’ begint te slinken en dat is een goed teken.

Straks eenmaal onderweg is het de grote vraag of we met enige regelmaat een beroep kunnen doen op geschikte verbindingen om het Birdybear blog te updaten. Aangezien we ons door lastig terrein over grote afstanden verplaatsen zijn we veel onderweg. En de camps die we hebben voorzien liggen vaak ‘in the middle of nowhere’, daar waar de natuur met haar wilde bewoners regeert. Dat is natuurlijk precies het avontuur dat we zoeken en hetgeen we graag online delen. We proberen straks dagelijks onze indrukken op het digitale papier te zetten en zodra het kan verzenden we updates, al dan niet voorzien van beeldmateriaal.

Mocht je je nog niet hebben geabonneerd op BirdybearOnTour maak dat dan nu direct in orde. Zo blijf je op de hoogte en ontvang je automatische updates. Aanmelden? Dat doe je op Birdybear.nl in de kolom aan de rechterkant: BirdybearOnTour: mis geen post!

Graag tot snel, op Birdybear.nl

 

 

 

 

 

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “(On)bereikbaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.