BirdybearOnTour

Stuk(je) omhoog…

Vandaag hoog niveau! Onze eerste stop, in de loop van de ochtend, is in Lillehammer. Daar waar 25 jaar terug, waar blijft de tijd, de Winter Olympics 1994 werden georganiseerd.

Hoog boven Lillehammer genieten we van het uitzicht op de stad en de rivier ver onder ons. Vervolgens kopen we een combi ticket voor de skilift en de toegang tot de schanstoren. Het is nog aangenaam rustig zodat we enkele minuten later langs de springschansen omhoog zoeven richting de top.

Vanaf de toren blikken we met ontzag richting de diepte beneden ons. Op twee van die lange latten in dat smalle spoortje naar beneden, afsprong, een stukje vliegen en dan die perfecte landing… Petje af! Denkbeeldig klink het gejuich en applaus van de niet aanwezige toeschouwers. Vele treden later staan we opnieuw onderaan de schans. Nog een laatste blik over de schouder richting die hoge schans voordat we weer aan boord gaan van de Birdymobiel.

We vervolgen onze route over de E6, bezoeken vlot onze eerste Noorse supermarkt en slaan af naar weg 27 voor de Rondane Scenic Route, onze volgende klim omhoog. Binnen mum van tijd rijden we hoog boven het dal en zien we op afstand meer en meer wit besneeuwde bergtoppen. Uiteindelijk gaat onze tocht over een bijzondere ‘toendra’ achtige hoogvlakte die doorsneden wordt door bochtige wegen die zich tussen de vele waterpartijen door worstelen. Terwijl onze route vordert maakt een deel van de blauwe lucht van eerder vandaag plaats voor bewolking met af en toe wat neerslag.

Dat wat kantelende weerbeeld maakt dat we afzien van een wandeling naar het uitzichtpunt en de hut van Snohetta, welke bovendien pas vanaf 1 juni de deuren lijkt te open. Wellicht nog een gave stop voor op de terugweg, kort voordat we Noorwegen voor een paar maanden vaarwel zeggen.

We besluiten om door te rijden naar de Ikea van Trondheim zo’n 170 kilometer over de E6. Boodschappen doen bij de Ikea in Noorwegen? Hooguit de grote boodschap. Maar bovenal een prima stekje voor het avondmaal en last not least: een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan de stad. En ook nog eens kosteloos te gast op de speciale Ikea camperparking waar overnachten is toegestaan. Verbeterpuntje? Wifi op de parking zou een mooie toevoeging zijn anno 2019. Tja, een beer heeft altijd wat te wensen.

Morgenochtend Trondheim. Stadswandeling met of zonder capuchon? Dat lees je vast in een volgende episode van BirdybearOnTour.

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Stuk(je) omhoog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.