BirdybearOnTour

Zetel op niveau…

Vanaf de Ikea is het slechts enkele kilometers naar het centrum van Trondheim en om hoge parkeerkosten te vermijden gaan we op zoek naar een plekje in het nabij gelegen havengebied. Helaas blijkt iedere parkeerspot onderhevig aan de kassa van de gemeente Trondheim. We nemen de drie uurs ticket want voor de middag willen we onderweg zijn in de richting van Steinkjer.

Vanaf de haven gaan we per voet richting het centrum voor een beknopte stadswandeling. We aanschouwen de historisch houten pakhuizen, nemen een kijkje in de historische Bakkland wijk, schieten HotShots vanaf de Bybroen stadsbrug en lopen door naar de fameuze Nidaros kathedraal. Via het winkelgebied keren we rond een uur of elf weer terug in het havengebied na een zonnig rondje Trondheim. Nog even langs het Trondheim camperpark voor het innemen van vers drinkwater. Uiteraard ontdoen we ons van de toiletinhoud van de afgelopen dagen en vertrekken we met een eveneens geheel lege grijswatertank richting Steinkjer.

Onderweg mijden we een stukje E6 door de bypass Golden Road te nemen ter hoogte van Rora en strekken we de benen zodra we op Inderoy de Muustro Parken beeldentuin hebben gevonden. Mooie break op weg naar Steinkjer waar onze middag hike steil bergopwaarts staat gepland.

Ons uitzichtpunt Offenasen, boven Steinkjer, ligt ongeveer 300 meter boven het niveau waar we de Birdymobiel parkeren. Onze klim is niet veel verder dan zo’n anderhalve kilometer maar het stijgingspercentage is pittig van aard. Het vraagt dan ook even tijd via het slingerende grindpad over de beboste heuvel alvorens we van ons uitzicht over Steinkjer en de Beitstadfjorden kunnen genieten.

Eenmaal boven wacht ons nog de beklimming van een Zetel op niveau… Letterlijk, gezien de hoogte boven Steinkjer en figuurlijk gezien de omvang. Na de views dalen we in no time weer af voor onze laatste etappe van deze zaterdag naar de 6000 jaar oude Bolareinen (rendier) rotstekeningen, de plek waar we uiteindelijk ook zullen overnachten.

Al met al weer gave nieuwe avonturen met vrijwel de gehele dag een redelijk zonnige hemel. En niet zo koud als afgelopen nacht waarbij de Birdymobiel fungeerde als een sterk gekoelde slaapplaats. Misschien vannacht een dekbedje extra? Wie weet. En dat terwijl we lezen dat jullie ondertussen hebben kunnen genieten van de eerste zomerse dag. Tot morgen als de zon, mits aanwezig, nog weer langer aan de hemel staat!

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Zetel op niveau…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.