BirdybearOnTour

Terug in Stokkvagen…

Kort voor de klok van een uur meert de ferry aan in Stokkvagen. We zijn er weer terug na een dagje en nachtje Lovund. Vanochtend eerst een meer dan uitgebreid ontbijt van hoge kwaliteit in het voortreffelijke Lovund hotel en daarna met de ferry van 10:25 uur terug naar de vaste wal.

In Stokkvagen neemt Birdybear nog snel een kijkje bij het Kystfort. Het vervallen Duitse verdedigingswerk uit de tweede wereldoorlog. Het bijbehorende museum laten we voor wat het is omdat we het besluit hebben genomen om ’terug’ te rijden richting Mo-I-Rana dat we op onze route Noorwaarts via de E6 passeerden op weg naar de poolcirkel. Terug richting Mo omdat we tijdens de eerdere stop in deze regio werden geconfronteerd met de nog gesloten Gronligrotta. Morgen wagen we de herkansing.

Voor vandaag 60 extra kilometers van onze doorgaande FV.17 route en morgen, na ons bezoek aan de grot, hetzelfde stukje weer retour naar de FV.17 nabij Utskarpen. Nu maar duimen of dit de juiste beslissing blijkt.

Onderweg zo her en der weer wat landschapskunst op de Noorse parkings, uiteraard het frequente landschappelijke schoon, niet te vergeten het Havmannen beeld bij Mo-I-Rana en last but not least een mooi spiegelbeeld net voordat we onze eerdere camperplek nabij de Gronligrotta bereiken.

Nog meer te melden? Ons rondje centrum Mo levert ons twee gave hikingpants op in de plaatselijke uitverkoop! Die komen tijdens onze BirdybearOnTour avonturen vast en zeker goed van pas. Zo, alles staat weer digitaal genoteerd dus tot morgen, ergens weer wat zuidelijker op onze route over de Kystriksveien.

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.