BirdybearOnTour

Toch die andere route…?

Nog een paar nachtjes te gaan en dan kan Birdybear echt uit de winterslaap en in de berenpoten! Ter voorbereiding op ons aanstaande vertrek lezen we de geplande route nog eens door. En lezen opnieuw de beschrijving over een route Vancouver – Powell River, welke logischerwijs geen deel uit maakt van ons geplande avontuur. Voor ons loopt deze route “dood” en brengt ons niet noordwaarts richting Yukon, tenzij…

Ja, dat wordt een hele rigoureuze ingreep: Van Vancouver naar Powell River, een tocht van circa 160 kilometer, vraagt onderweg 2 maal het gebruik van de ferry.
Vervolgens een oversteek met de derde ferry van Powell River naar Comox om terecht te komen op Vancouver Island. Over Vancouver Island gaat de route noordwaarts naar Port Hardy. En dat noordelijk gelegen Port Hardy is de havenplaats waar de “Inside Passage” vertrekt, die hele bijzondere 500 kilometer lange en 22 uur durende tocht per ferry naar Prince Rupert. In deze periode maar 1 afvaart per week. Op zaterdag de 10e mei, een week na onze geplande aankomst in Vancouver. Het geeft ons zeker genoeg tijd voor de tocht van Vancouver naar Port Hardy en ons reisschema richting Yukon zal er niet al te veel onder lijden.

Hoe definitief deze route optie zal uitpakken weten we nu nog niet. Zondagmiddag 4 mei ligt het kantoor van BC Ferries, in de havenplaats Horseshoe Bay, sowieso op een van onze geplande routes. Klassiek over land noordwaarts richting Whistler of meteen aan boord voor de eerste ferry naar Langdale. Daar in Horseshoe Bay valt de beslissing. En dat hangt af van de beschikbaarheid van ruimte aan boord voor de Inside Passage “cruise” en de weersvooruitzichten.

Op de kaart (klik voor een grotere weergave) hebben we beide route opties ingetekend. Rood is de origineel geplande route over land. Ons alternatief is blauw-groen-blauw ingetekend waarbij de groene streep de Inside Passage weergeeft. Live inzoomen in Google Earth geeft een mooi beeld hoever landinwaarts de Inside Passage vaart. Gebruik in Google Earth de zoekopdracht volgens onderstaand voorbeeld en je ziet de Inside Passage route.

Google Earth

Inside Passage

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.