BirdybearOnTour

Na de markt…

De maandagochtend markt is lang en zorgt voor een prima start van de dag met een lekkere ochtend wandeling. Veel verkeer op de omliggende wegen, klaarblijkelijk heeft de weekmarkt een grote regionale aantrekkingskracht. Op marktdagen is ook het openbaar sanitair geopend en Birdybear maakt er dankbaar gebruik van, zo kunnen we ons Birdymobiel toilet maximaal ontzien. Aansluitend aan ons marktbezoek legen we het ‘grijs water’ en vullen de verswater voorraad aan tot 100%.


Vandaag zwerft Birdybear door het binnenland van de regio’s Murcia, Andalucia en Castilla La Mancha. In Velez Rubio maken we een koffiestop en doen we een rondje historisch centrum. Vanaf hier nog slechts zeer bochtige, klimmende en dalende wegen en weggetjes. We rijden door de bergachtige gebied en over vele passen. Zo klimmen we over de Maria pas, doorkruisen we de Sierra La Sagra en de Sierra de Segura. Met plaatsjes als Puebla de Don Fadrique, Santiago de la Espada, Pontones, Hornos en Siles. Voor de overnachting vinden we een prima stekje in Riopar, gelegen in de Sierra de Alcaraz. 

Morgen met goed weer misschien de voettocht naar de watervallen van de Rio Mundo in het nabij gelegen natuurreservaat Puerto del Arenal. Ook vandaag, zeker vanavond veel wind hier in het bergachtig gebied. Nu, om 19:00 uur, gelukkig nog redelijke temperaturen van zo’n 16 graden maar eerder vandaag daalde de temperatuur midden op de dag, ter hoogte van Pontones, naar slechts elf graden. Iets te koel voor een beer in shorts :).

Tot zover de update vanuit Riopar, fijne avond nog!

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.