BirdybearOnTour

Twee kapen…

Als we kort na achten arriveren bij Cape Point Lighthouse blijkt de funiculaire pas vanaf negen uur operationeel. Gelukkig heeft Birdybear de wandelschoenen onder de berenpoten dus hiken we stevig omhoog richting de vuurtoren. Eenmaal boven genieten we van het royale uitzicht op de Atlantic Ocean en het omliggende Table Mountain National Park.

IMG_6409

We schieten wat Birdybear Hot Shot’s en dalen in minder dan de helft van de tijd weer af richting parking. Onze tweede stop bereiken we na enkele minuten rijden. De fameuze Kaap de Goede Hoop heeft het vandaag niet al te zwaar. De wind is weliswaar aanwezig maar niet dominant dus blikken we over een relatief rustige oceaan naar de vogelkolonie in het kustwater. De zojuist gearriveerde chinezen horen we zeggen dat ze denken dat we van National Geographic Channel zijn. Logische gedachte toch met zo’n specifieke offroad camper, het statief net uitgepakt en voorzien van de 600mm toeter. Nadat we het vogeltje hebben geschoten pakken we in en toeren we verder.

IMG_6410

IMG_6436 Next stop is Boulder Beach waar de we Zuid-Afrikaanse Pinguïns tot op anderhalve meter kunnen benaderen. De een nog fotogenieker dan de andere en sommigen zijn hun rol als professioneel en bezoldigd model beslist misgelopen. Een leuke bijkomstigheid is dat we ook zicht hebben op de paren die hun nest aan het bouwen zijn. Andere stellen zijn ondertussen al ouders geworden en houden het kleine grut beschermd onder zich.

IMG_6428

Het is lunchtijd als we in Muizenberg arriveren. Natuurlijk willen we de vrolijk gekleurde badhuizen op de gevoelige plaat vastleggen en wordt het tevens tijd om de magen weer wat bij te vullen. Tot ons geluk spotten we een hippe hamburgertent met uitzicht op de beach. En last but not least glutenvrije hamburgers op het menu. Goed gelaafd starten we de 4×4 richting de wijnvelden van Stellenbosch en Franschhoek alwaar we een prima stek vinden voor de de komende overnachting. Hollandser kan het bijna niet: we parkeren de Birdybear camper vandaag op campground De Hollandse Molen. Niet al te laat in de namiddag, dus wellicht is er wat tijd om de blogs bij te werken, het fotomateriaal dubbel op te slaan en bij een geschikte verbinding kunnen we mogelijk meerdere blogs uploaden. Vanavond zullen we weten of dat is gelukt. Birdybear kijkt natuurlijk weer uit naar jullie hartverwarmende reacties. Dank alvast en supergaaf om te zien dat jullie allemaal online meereizen. Tot later maar weer, en vast en zeker vanaf een andere stek in Zuid Afrika.

Voel je vrij om te delen!

3 gedachtes aan “Twee kapen…

  1. Sandra

    Wat een mooie foto’s, ga zo door met foto’s maken en met jullie blog’s. Het is altijd leuk om te lezen dat iemand het naar zijn zin heeft en veel gaat beleven onderweg heerlijk.

    Grt Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.