BirdybearOnTour

Wijn mag de pret niet bederven…

Veel te vroeg voor de wine-tasting verlaten we De Hollandse Molen. En wijn bij een vroeg ontbijt is nu ook niet bepaald ons ding. Vraag daarbij is hoe een Birdybear, met wat slokken op, zich in het linksrijdend Zuid-Afrikaanse verkeer weet te redden. We houden het deze ochtend dus op onbijt met jus d’orange want wijn mag de pret van vandaag niet bederven. Vanochtend doorkruisen we de Kaapse wijngebieden en kiezen de bergachtige route door de Du Toits Kloof. Vanaf de pas reikt onze view tot aan de Tafelberg.

Het vroege vertrek geeft ons halverwege de ochtend de mogelijkheid om ook de Franschhoek Pas heen en weer te rijden. Best een eindje tuffen voor een mooie cappuccino en twee dubbele espresso’s op het terras in het aangename en schilderachtige Franschhoek. Maar dan heb je ook wat! Ter hoogte van Gordon’s Bay zijn we weer terug aan de kust. Na de snelle visite aan de lokale super brengt de hoog boven de kust gelegen coastal route ons in Betty’s Bay.

PGTijd voor de verlate lunch op het terras vlak voor de plaatselijk pinguin kolonie. Was de kolonie in Boulders Beach al vermakelijk ook vanmiddag genieten we weer volop van onze zwart-witte vrienden, letterlijk de voorlopers van onze multi-culti wereld 🙂

 

 

IMG_6556

DolfijnIn de late namiddag arriveren we in Hermanus, de eindbestemming van vandaag. Hermanus staat wereldwijd bekend om de walvissen welke zich gewoonlijk vanaf eind mei vanaf de kust laten zien. Vandaag heeft Birdybear geluk. Juist nadat we de Birdybear camper geparkeerd hebben spotten we een grote groep dolfijnen pal voor ons in de Atlantic Ocean. Helaas zwemt de groep al tuimelend van ons af dus blijft het bij een korte kennismaking. Luttele minuten later turen we richting een grote zwarte plek op zee alwaar de vogels zich vanuit de lucht regelmatig op storten. Waarschijnlijk een school vis met een bijzondere kostganger in hun midden. Het turen en wachten wordt beloond als een grote walvis zich enkele keren net boven het oppervlak laat zien. We slagen erin om enkele beelden vast te leggen en inzoomen op de opnames levert het bewijs. Vandaag konden we dus het nodige wildlife noteren: pinguins, dassen, dolfijnen en tot slot de walvis. Als dat een voorbode gaat zijn komt Birdybear vast en zeker aan z’n trekken. Ook benieuwd naar meer wildlife en de rest van ons avontuur? Geduld is een schone zaak, zo ook met de Wifi. We bloggen vast meer maar wanneer is een vraagteken. See you bij de volgende Wifi!

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Wijn mag de pret niet bederven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.