BirdybearOnTour

Twee keer twee is vijf…

We vertrekken uit Hermanus met als eerste bestemming L’Agulhas. Voor Birdybear het meest zuidelijke punt van deze trip en tevens het meest zuidelijke punt op dit continent. Dit is tevens de plek waar de Indische- en Atlantische Oceaan samenkomen en vandaag gaat dat heel gebroederlijk. Vorige jaar in New Zealand klapten de twee oceanen aldaar veel heftiger op elkaar.

IMG_6582

Aangezien er verder op deze zuidelijke stek niet veel bijzonders valt te beleven rijden we vlot terug naar Bredasdorp dat we eerder deze ochtend ook al passeerden.

IMG_6614Door de dorre en droge heuvels van de Western Cape bereiken we vlot Swellendam waar we aangenaam lunchen in het restaurant van het Drostdy museum. De houtgebakken pizza en het glutenvrije worst-kaas plateau landen goed in de hongerige Birdybear magen. Geen wonder gezien het vroege tijdstip van ons dagelijks reveille.

Na de lunch is het vandaag nog maar een korte rit naar Montagu onze bijzondere uitvalsbasis voor het off-road traject van morgen. Eerst even afwachten wat het weer doet maar als dat mee zit gaan we morgen de gebaande wegen verlaten en reizen we door het Anysberg Natuur Reservaat. Deze middag dus tijd genoegen voor een wandeling door Monagu en een huisgemaakt biertje van de lokale brouwerij. Eenmaal terug op de campground maken we de welbekend reservekopie van het fotomateriaal, wijden we wat woorden aan het blog en verdiepen we ons in de route details van morgen. Wifi ontbreekt dus zullen we op z’n afrikaans posten met vertraging. De oplettende lezer zal zich afvragen waar het verband tussen titel en blog is gebleven en dus is BIrdybear jullie een verklaring verschuldigd: in konvooi rijden we kort voor Montagu bergopwaarts wegens grootschalige wegwerkzaamheden aan de bergpas. Plots zien we onze eerste twee Bobbejanen in de berm. Deze Zuid-Afrikaanse Baboons schijnen hier veelvuldig voor te komen maar werden door Birdybear nog niet gespot. Nauwelijks een minuut later zien we links van de weg opnieuw twee Bobbejanen druk in de weer om binnenkort de ouders te worden van een Bobbejaantje. Zonder enige gene, direkt naast de passerende colone. En de goede rekenaar weet nu ook dat twee keer twee binnenkort vijf is 🙂 Gegroet, ook namens de nijvere Bobbejanen!

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.