BirdybearOnTour

Valencia of nee…

Maandagmiddag bereikt Birdybear Valencia. Dwars door deze grote stad in hectisch verkeer. Niet heel fijn met de Birdymobiel maar we bereiken schadevrij het Valenciaanse strand. Op een 1e rangs locatie direct aan het strand en aan de boulevard vinden we een stekje voor de nacht. Bij de enige beachbar genieten we van de borrel en overal om ons heen zijn de Valencianen druk doende met hun work outs.

Dinsdagochtend gaan we op zoek naar een parking spot om een bezoek te brengen aan de Ciutat de les Arts i de les Ciencies. Het futuristische complex ligt ‘midden in de stad’ en het lijkt een kansloze missie te worden om de Birdymobiel ergens in de buurt te kunnen parkeren. En rijden in de Valenciaanse drukte is beslist geen pretje. Uiteindelijk parkeren we buiten de stad nabij de Ikea en gaan op zoek naar een bus richting centrum. Zowel op de heen en terugreis een challenge maar suc6vol.

Een groot deel van onze tijd spenderen we in het Oceanografic. Een bijzonder aquarium bestaande uit diverse lagunes en paviljoens met een enorme verscheidenheid aan alles wat in, nabij en onder water leeft. Het complex is meer dan fantastisch ontworpen en de expositie is van hoog niveau.

Laat in de namiddag laten we Valencia achter ons en belanden uiteindelijk in de kustplaats Almenara op een camperparking aan zee. Prima voor een rustige overnachting, meer niet.

Woensdag neemt Birdybear de binnenweg richting Barcelona. Ruim 300 kilometer noordwaarts maken we de stop in het gezellige Sitges. Op loopafstand van de stranden, de boulevard en het levendige centrum parkeren we de Birdymobiel tussen het spoor en het sportstadium. Gewoon langs de openbare weg in ca. 1,5 parkeervak. Voor de overnachting niet de meest bijzondere plek maar de middag en de vooravond aan zee en in het centrum zijn het zeker waard.

Morgen staat Sabadell net ten noorden van Barcelona op de route. Voor acht uur in de avond moeten we daar naar de kliniek voor een verse PCR reistest. Zonder test is passage door Frankrijk verboden. Er zijn weinig controles maar de boetes zijn hoog. En dat risico neemt Birdybear liever niet. Dan vrijdag onze laatste Spaanse dag voordat we zaterdag Frankrijk van zuid tot noord in een ruk achter ons laten. Door de verruimde avondklok is er gelukkig wel meer tijd om Luxemburg te bereiken. Zondag dan de laatste etappe naar @home. Daar waar het koeler is dan hier. Maar voor het zover is hebben we nog 2×24 uur in Catalunya. Best lekker, maar ook jammer dat het einde in zicht komt.

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Valencia of nee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.