BirdybearOnTour

Opnieuw negatief…

Birdybear stelt het plan bij. Voor de PCR test gaan we niet naar Sabadell maar naar Pals. Als we bellen zegt de arts, kom voor half elf, dan kan de test nog mee naar het lab. Onderweg lijkt dat onhaalbaar, de weg gaat via Barcelona en is meer dan druk. Bovendien geeft de routeplanner nog een forse vertraging op richting Girona. Wonderwel arriveren we precies om half elf. De administratie hebben we al rijdend toegezonden en vijf minuten later staan we weer buiten. Online zien we halverwege de avond: 2x negatief en dus mag Birdybear terug naar huis. Aansluitend vervangt een nabij gelegen garage een lampje linksvoor zodat ook de Birdymobiel veilig richting huis kan: positief dus. De middag bivakkeren we aan de kust in Sant Feliu de Guixols en overnachten we op het haventerrein.

Vrijdagochtend toeren we nog wat rond in de Spaanse noordoost hoek. Eerst de dieseltank vol voor minder dan 1 euro per liter. En gelijk het ergste vuil van de Birdymobiel gespoten, dat scheelt dan thuis weer wat werk.

Aansluitend weer een aangenaam hoogtepunt: het historische, middeleeuwse en zeer authentieke Peratallada. Lekker rustig, wonderschoon, fotogeniek en het bezoekje dubbel en dwars waard. Rond de middag nog even de benen strekken, zon op de bol en twee T-shirts in de tas in L’Escala. Voordat we richting Franse grens rijden eerst nog een paar litertjes diesel erbij in Figueres zodat Luxemburg net haalbaar moet zijn.

Last stop: La Jonquera, net voor de grens, voor de laatste boodschappen en een smakelijke lunch bij de Italiaan. Half vier start de Birdymobiel om de terugreis te aanvaarden. Hoewel het onderweg bovengemiddeld druk is op de Franse tolwegen kunnen we prima doorrijden richting Lyon. Dat ligt anders voor de zuidwaarts rijdende Fransen. Zij staan aan het begin van dit Pinksterweekend in ‘honderden kilometers file’. Resultaat van een lange en zeer strenge lockdown wellicht? Vast en zeker gaan zij het voor de avondklok niet redden! Massaal overnachten op de A7 tot morgenochtend zes uur?

Birdybear arriveert tijdens heftige regen een half uurtje voor de avondklok, om half negen, net ten zuiden van Lyon. Op de parking langs de A7 gaat het contact uit en de koffie in de pot. Genoeg voor vandaag. Morgen, ijs en weder dienende, nog een goede duizend kilometer naar @home. Verstand op ‘nul’, blik op ‘oneindig’. Soms hoort kilometer vreten ook bij het reisplan.

Next update vanuit @home of toch nog een tussenstop? Tijd genoeg, we zien wel.

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Opnieuw negatief…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.