BirdybearOnTour

Vorig jaar….

Precies 1 jaar later is Birdybear opnieuw onderweg. Vandaag, vrijdag de 17e november 2023 is ons schema beslist relaxter dan exact 1 jaar geleden. Vrijdag de 18e november 2022 ontvingen we de mannen van Kuiper Verhuizingen en werden onze goederen voor Spanje ingeladen. Aansluitend vertrok Birdybear zelf die vrijdagmiddag ook zuidwaarts in de wetenschap dat er in Spanje nog enerverende weekjes zouden volgen.


Zoals gezegd: vandaag beslist minder kopzorgen. Uiteraard is de Dacia opnieuw volgeladen. Inmiddels wonen we alweer ruim een half jaar in Sneek en hebben we de tijd goed benut om oude zaken uit te zoeken. Bovendien ook lang genoeg om te ontdekken wat we in Friesland niet meer nodig hebben. Sommige zaken vinden hun weg naar nieuwe eigenaren, soms een ritje naar de stort, en regelmatig een doosje ‘bestemming Spanje’.

Voorzichtig lijkt het erop dat we tijdens dit verblijf de koppige, onbetrouwbare en soms zelfs onhandelbare aannemer minder over de vloer zullen hebben in ons nieuwe onderkomen. Voor onze gemeenschappelijk zaken, als Vereniging Van Eigenaren, geldt dat helaas nog niet. Samen sterk en ooit zwaaien we de werklui vast en zeker uit. Ook de komende twee weken weer genoeg activiteiten onder de noemer ‘van huis naar thuis’. Al met al een gaaf proces om te zorgen dat dit straks ‘op en top’ de stek is waar we ons toekomstig kunnen settelen.

Birdybear kijkt beslist terug op wederom een enerverend jaar. En het is dan ook een aangenaam vooruitzicht dat onze ‘Spaanse agenda’ minder volgepland staat in vergelijking met onze voorgaande bezoeken. Maar voordat het gas eraf kan eerst weer even die 2200 kilometer overbruggen zodat we vanaf zaterdagmiddag uitkijken over de golfvallei van Font del Llop en ons weer een beetje kunnen onderdompelen in ons toekomstig leven. Met het gas er eenmaal af is het Birdy’s voornemen om tijdens dit verblijf meer te gaan genieten van deze waanzinnige stek. En de tijd te nemen om met een goed glas onder handbereik onze ‘rollercoaster ride’ nog eens te reviewen en alvast te mijmeren over de de stappen die we nog willen zetten. Dat geeft vast en zeker verse energie. Meer dan welkom na het veelal mistroostige weer van de voorbije weken.

Een online vervolg vanaf Spaanse bodem? Altijd leuk om updates weer aan het digitale papier toe te vertrouwen! Voor nu: ‘adios’.

Voel je vrij om te delen!

3 gedachtes aan “Vorig jaar….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.