BirdybearOnTour

Zonnige zondag…

Birdybear start de zonnige zondag met een flinke hike over de bergkam boven de golfvallei van Font del Llop. Zo zien we de baan van boven, hebben we prima zicht op het achterland en het geeft nieuwe blikken op ons appartementje in aanbouw. Eenmaal terug bij het clubhuis smaakt frisse versnapering prima.

Aansluitend toeren we kort naar Monforte del Cid, de gemeente waar we toekomstig inwoner zijn. Even kijken bij het gemeentehuis en het politiebureau, een blik in de kerk en natuurlijk een biertje en wijntje op het terras tussen de locals.

Dan door naar Santa Pola waar we toevallig neerstrijken op het zonnige terras van een ‘hollandse strandtent’. Prima lunch met op de achtergrond de Formule1 van Sotchi. En mooi dat Max toch nog als tweede weet te finishen vanaf startplek twintig.

Op de weg terug slaan we af naar de Mirador del Far de Santa Pola. Met een mooie heldere blik op zee, Alicante, het eiland Tabarca en de kust van Santa Pola waar we het voorjaar met de camper verbleven.

Het mooie weer van deze zondag laat een terugkeer naar het hotel nog niet toe en dus stopt Birdybear nogmaals aan zee voor een afzakkertje op het strand van Arenales de Sol bij de Blue Monkey Beachclub. De laatste horecastop voor zonsondergang. Genoeg is genoeg voor vandaag :)!

Maandagochtend start Birdybear bijtijds de Fiat500 en korte tijd later, klokslag negen uur, arriveren we bij de Renault-Dacia dealer in Novelda, gelegen op korte afstand van Font del Llop. Met twee man sterk aan Spaanse zijde komen we vlot, gezellig en constructief tot een overeenkomst voor ons eerste Spaanse vervoermiddel. De levertijd is momenteel nog wat ongewis door een wereldwijd gebrek aan chips. En zonder chips geen auto’s. Niet erg want Birdybear heeft geen haast en zo richting oplevering appartement staat ons toekomstig Spaanse vervoermiddel vast en zeker bij de dealer gereed. Fijn, weer een vinkje op de ToDo lijst geplaatst en nog niet de laatste van vandaag. Nog geen uur nadat we de showroom zijn binnengestapt gaan we met een getekend contract op zak weer verder op de route van vandaag.

Tijdens de next stop proberen we het Pantano de Elche te bereiken. Ondanks dat de Fiat500 de offroad route goed doorstaat komen we niet terecht op de gewenste eindbestemming bij het stuwmeer. Volgende keer beter.

Voor de lunch zakken we vandaag af naar het zuidelijker gelegen Villamartin, met een korte stop bij het shoppingcenter en een bezoek aan de tuinmeubel winkel. Lunch opnieuw aan het strand op het terras bij een graadje of dertig. Je kunt het slechter treffen.

De voorlaatste stop van deze maandagmiddag is nabij het vliegveld van Alicante-Elche waar we bij de buren van onze autoverhuurder een handtekening plaatsen voor de stalling van onze toekomstige Spaanse automobiel voor de momenten dat Birdybear in Nederland uitvoering geeft aan het werkzame leven. Als het even kan gaat Birdybear de komende jaren een aantal keren per jaar genieten van het nieuwe onderkomen en dan is eigen vervoer vanaf een locatie vrijwel op het vliegveld wel zo comfortabel. Opnieuw een vinkje op de ToDo lijst. Al met al vruchtbare dagen als voorbereidingen voor datgene wat ons hier toekomstig te wachten staat.

Terug in het hotel, op enkele minuten afstand van de airport, zetten we het laatste vinkje van vandaag: tickets voor de volgende vlucht geboekt zodat we in december hier nogmaals vinger aan de pols kunnen houden. Zo houden we de projectontwikkelaar en de aannemer scherp, geven we invulling aan onze nieuwsgierigheid en is er tussendoor tijd om zaken te regelen welke op afstand niet goed mogelijk zijn.

Omdat aan het einde van wederom een efficiënte dag de zon nog lekker aan de hemel staat besluiten we de dag van vandaag aan de rand van het zwembad. Even nagenieten van deze dag voordat Birdybear de regels van deze episode op het digitale papier plaatst.

Morgenavond rond 18:15 uur kiest Birdybear het luchtruim voor de vlucht huiswaarts. Valt er nog wat te melden dan komt Birdybear nog even online. Zo niet, dan half december weer.

Groet en poot van Birdybear!

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.