BirdybearOnTour

Wintertijd…

Na de zitvleestest arriveert Birdybear keurig volgens schematijd in Windhoek.
Eerst in de rij voor immigrations daarna even geduld voor de koffers die voor de volle transportband wachten op een vrij plekje.
Niet heel veel later zitten we in de 4wheel drive van de verhuurmaatschappij op weg naar het depot alwaar we in de namiddag zelf wegrijden met onze nieuwe vriend.

Nadat we bij de lokale Superspar een volle kar met proviand hebben afgerekend spoeden we ons richting Urbancamp voor de eerste overnachting. Voor het diner is er nog even wat tijd om enige orde in de chaos aan boord te arrangeren zodat we morgenochtend goed uitgerust aan etappe 1 van ons nieuwe avontuur kunnen beginnen.

En dat uitrusten gaat prima in de comfortabele tent op Urbancamp. Vandaag ook nog eens de bonus van een uurtje extra want Namibia gaat vannacht weer over op wintertijd.

De zon is er de volgende ochtend weer vroeg bij en Urbancamp al vrijwel verlaten als we kort voor de klok van acht onze nieuwe vriend willen starten. Helaas weinig response maar een goede buur helpt een handje met geleende stroom via de startkabels. De lege accu is mogelijk een gevolg van de werkzaamheden in de werkplaats van Avis Safari Rental. Wel even iets om scherp in de gaten te houden want in dit lege land zijn volle accu’s noodzaak.

Door een afwisselend landschap vinden we via de Gamsbergpas onze route richting Felsencamp. Echt zo’n camp in the middle of nowhere. Met wel drie plekken, een grote rots naast ons en een panoramische blik op de heuvel- en bergachtige streek waar we ons nu bevinden. Onderweg her en der wat apen en zo af en toe een tegenligger. Hier op Felsencamp spotten we nog een zebra en een ezel aan de voet van onze rots. Nog even en de zon gaat onder dus tijd op de camera op het statief te plaatsen en deze episode af te sluiten.

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Wintertijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.