BirdybearOnTour

Zonder zon-dag…

We ontwaken deze zondag met striemende regen op de camper. Net als de afgelopen avond en nacht regent het vrijwel aan een stuk door. Birdybear blijft lekker onder het dekbed en volgt de Formule1 van Japan via de Ziggo App op de Ipad pro in combinatie met de hotspot vanaf de telefoon. We zien dat Max opnieuw een prima derde plaats scoort en dat is voor ons de echte wake-up call. Na een verlaat ontbijt rijden we naar San Juan de Gaztelugatxe. Onderweg regelmatig wat regen en vanaf de parking zien we vooral dreigende luchten. Het lijkt erop dat Birdybear te voet naar de rots in zee moet en die ligt nu niet bepaald net om de hoek… Met het verwachte weer niet een echt jofel vooruitzicht. We gokken dat de iets langere route naar beneden op de bikes mogelijk moet zijn en wagen het erop. Alhoewel het pad lastig en stijl naar beneden gaat komen we op de bikes dicht in de buurt van de rots. Deel twee gaat te voet omhoog en onderweg heeft Pluvius geen medelijden. Gelukkig niet al te nat arriveren we bij het kerkje op de rots, hoog boven de vandaag onstuimige zee. Tussen de buien door schieten we onze Hotshots en in turbo tempo dalen we af richting de bikes.

 

 

 

 

En dan wordt het spannend! Het hellingspercentage terug naar de parking liegt er niet om. Gelukkig weten we ons ondersteund door de E-bike aandrijving gecombineerd met bergverzet. En slagen we cum-laude. Op en rondom de parking is het chaos troef door de inmiddels stevig toegenomen toeristenschare. Terwijl Birdbear de Birdymobiel met zorg achteruit de nauwe parking probeert te sturen wurmen twee onverlaten hun voertuigen links en rechts van de Birdymobiel de parking op in hun strijd om de vrijgekomen plek. We groeten hartelijk met een bescheiden middelvingertje…

We vervolgen de route richting Bilbao maar het weer en de verwachtingen voor de komende twee dagen noodzaken tot een bijstelling van het plan. Met zoveel water van boven is het weing fun om door Bilbao te struinen en het Guggenheim blijkt morgen, op maandag, gesloten. Het lijkt een wijs besluit om deze zonder zon-dag te benutten als reisdag want in de Birdymobiel zitten we hoog en droog. De navigatie laat ons weten dat we Santiago de Compostella, flink westelijk van ons, pas na het diner zullen bereiken. En een overheerlijke lunch zal ons schema verder vertragen.

Lekker impulsief verlaten we twee uur voor Santiago de Compostella de snelweg en vinden een zowaar zonnige camperstek aan zee. Playa de Las Cathedrales baadt in de laagstaande avondzon, waardoor de ruige rotsen zich als ware fotomodellen aan de lenzen van Birdybear tonen.

 

Prima toetje van een dag die heel nat begon maar uiteindelijke toch als zonnige zondag eindigde. Eind goed, al goed. En wellicht morgenochtend een gave zonsopgang boven zee? Vroeg uit de veren en dus bijtijds in het mandje. Tijd om de Ipad te sluiten.

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.