BirdybearOnTour

Kort(er) bericht…

Vanaf Egersund vervolgt Birdybear de route door het verduveld mooie Magma Unesco Global Geopark. En soms hebben we in de rotsige omgeving vol bergmeren het gevoel dat we rondrijden in een soort prehistorisch maanlandschap. Of op een rotsige zeebodem uit vervlogen tijden. De weg slingert zich door het mystieke landschap en ‘en-route’ verveelt het uitzicht hier geen enkel moment. In Sokndalstrand maken we een korte fotostop bij het schilderachtige havendorpje en in Flekkefjord aanschouwen we de muurschilderingen in de ‘Hollandse wijk’. 

Uiteindelijk komt Birdybear terecht op de wat grotere weg richting Kristiansand maar onderweg vinden we nog fraaie omweg over Farsund. Een paar kilometer meer of minder maakt ook niet uit en levert vaak weer mooie nieuwe indrukken op. In Kristiansand strekken we de benen voordat we nog een uurtje doorrijden naar het wat noordelijker gelegen Evje waar Birdybear de Birdymobiel rust gunt tot de zaterdagochtend.

In Evje bestuderen we de finale route(s) naar Langesund, de havenplaats voor onze oversteek naar Denemarken. Die oversteek staat geboekt voor zondagmiddag. Mocht Birdybear al vroeg in Langesund arriveren dan kijken we ook naar de optie om zaterdag al aan boord van de ferry te gaan voor de afvaart van zaterdagmiddag. 

Er zijn echter wat ‘mitsen en maren’ rondom het plan de campagne. Zowel zaterdagmiddag als zondagmiddag staat er hoogstwaarschijnlijk een onaangenaam stevige wind tijdens de oversteek. En met de wat warmere lucht in aantocht geven de weermannen kans op mist voor de zaterdagochtend. Of we dan de kleine wegen kunnen en willen rijden is nu nog even een vraagteken.

Gelukkig heeft Birdybear geen haast en zien we morgen wel hoe het vervolg van de laatste kilometers op Noors grondgebied, een kleine 200 afhankelijk van de uiteindelijke route, er uit zullen zien. En of Birdybear morgen of overmorgen een post gaat verzenden  zal mede worden bepaald door ons vaarschema. Uiteraard ontvang je weer bericht bij de volgende post. Tot dan, fijn weekend alvast.

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.