BirdybearOnTour

500 kilometer zuidelijker…

Niet hemelsbreed maar over uitmuntende, goede, minder goede, slechte en zeer slechte wegen is Birdybear maandagmiddag in Kristiansund verzeild geraakt. Zondagmorgen verkenden we vanuit Rorvik de eilandengroep Vikna. Misschien was het de onophoudelijke regen die maakte dat onze kwalificatie niet verder komt dan gewoon mooi maar niet exceptioneel bijzonder.

Rond het middaguur wordt het een lange wacht bij de ferry van Hofles naar Lund. We gebruiken de lange onderbreking voor de lunch en gelukkig maakt de zon het ondanks de koude wind wat aangenamer. Tijd om nog even de beelden terug te kijken van de ontmoeting met de elanden op onze route naar Hofles.

Eenmaal in Lund geeft Birdybear gas, voor zover dat kan op de relatief trage Noorse wegen. Klokslag drie parkeren we de Birdymobiel op de terrein van de Rema supermarkt in Namsos. Precies op tijd voor de start van de Formule1 race op Spa. Helaas een saaie vertoning met een wat voorspelbare top drie. 

Ergens buiten Namsos willen we een plekje scoren voor de overnachting en hoewel ons dat vaak wel lukt binnen een half uurtje zijn we deze zondagmiddag en -avond minder succesvol. De weg langs een van de fjorden blijkt zeer smal, traag, lang en is uiterst slecht geplaveid. Het levert zelfs een confrontatie op van ‘hij niet achteruit’ en ‘wij zeker niet’.  Maar wij kunnen desgewenst ook midden op de smalle weg overnachten… De aanhouder wint en hij gaat achteruit. Bij het passeren worden we toegezwaaid met een dikke Noorse middenvinger. Lekker belangrijk…

Uiteindelijk rijden we door tot een uur of acht in de avond. Dan ligt de slechte en onaangename route tenminste achter ons als de forenzen richting Trondheim maandagochtend op pad gaan en deze hopeloze route drukker zal zijn dan nu.

Gelukkig vinden we toch nog een geschikte plek voor de overnachting op een kilometer of vijftig van Trondheim. Het weer is ondertussen aardig opgeklaard en laat op de avond zien we de sterren volop aan de hemel. Als Birdybear de volgende ochtend de boiler activeert stroomt al ons water spontaan uit de Birdymobiel. Veroorzaakt door de vorst beveiliging op de boiler om echte schade te voorkomen. Helaas dus geen warme douche maar ijskoud water in een steenkoude Birdymobiel. Binnen en buiten is het ongeveer even koud en rond het vriespunt.

Het is maar een korte rit naar de ferry welke richting Trondheim vaart en eenmaal aan boord van de ferry is de camper net weer een beetje op temperatuur. Buiten is het strak blauw totdat we aan de overzijde van het Trondheimfjord de nog laaghangende bewolking in duiken. Gelukkig van korte duur en niet veel later is de zon onze metgezel voor de rest van de dag. Dat maakt de rit naar en het bezoek aan Kristiansund een aangename ervaring. Eerder zagen we Kristiansund vanaf het dek van de MS Spitsbergen. En dat leverde beslist mooiere beelden op dan Birdybear vandaag kon schieten.

Overnachten doet Birdybear kort na Kristiansund op weer een hele gave parking. Gelegen aan de Atlantische Oceaan, met een campertje of vier heel rustig, en volop in de zon. Tussen ons en de oceaan ligt de rotsige kust waarover Birdybear voordat de zon ondergaat nog een uitgebreide rondwandeling kan doen over en door uitdagend terrein. Eenmaal terug bij de Birdymobiel is het tijd voor de sunset met een boeiende kleurenpallet. En natuurlijk die warme douche die we vanochtend zo hebben gemist. 

En dus zet Birdybear pas laat op de avond, maar wel weer helemaal fris en fruitig, de woorden van deze post in de iPad. De Hotshot’s moeten nog van de camera’s naar de PC dus vandaag slechts tekst zonder beeld. Mooie gelegenheid voor de trouwe volgers van BirdybearOnTour om met de eigen fantasie de beelden van deze dag erbij te ‘zien’. Wie weet en kunnen we morgen alsnog een kleine selectie richting BirdybearOnTour sturen. Wat in het vat zit verzuurt bijna nooit.

Dinsdag sturen we de Birdymobiel richting Molde en wellicht ook nog richting Alesund. En ergens vanuit die regio proberen we weer een volgende post te verzenden. See you online bij de volgende update!

Groet, Birdybear.

Voel je vrij om te delen!

2 gedachtes aan “500 kilometer zuidelijker…

  1. Inez

    Jullie schrijven zo beeldend.. daar heb ik eigenlijk geen plaatjes bij nodig, maar ik ben toch benieuwd. Al was het maar naar de sunset.

    Goeie reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.