BirdybearOnTour

Achter de ruitenwissers…

Vrijwel onophoudelijk vegen de ruitenwissers over de voorruit van de Birdymobiel. En tijdens onze stop bij de langste zalmtrap van Europa, gelegen langs de Fiskumvossen waterval is het evenmin droog. Jammer dat het nu geen zalmseizoen is want de voorzieningen om de zalmen hier e aanschouwen zijn prima op orde.

Slechts af en toe kunnen de ruitenwissers, tijdens de lange en bijzonder afwisselende rit van vandaag, op standje uit. En dat is als we ons met regelmaat in van de vele lange tunnels begeven. Bij een aantal van die tunnels moeten we aansluiten in de rij die soms lang wacht op het begeleidingsvoertuig. Wegens renovaties is er in- en rond de tunnels werk in uitvoering en gaan we ‘stapvoets & in colonne’ door de lange ondergrondse trajecten. Het vraagt vandag een hoop extra tijd op het lange traject van Narvik in de richting van Alta.

Zo’n kleine 100 kilometer voor Alta verlaten we tijdelijk de E6 om naar de Jokelfjord te rijden voor onze overnachting. Dit is weer zo’n typisch once-in-a-life-time stekje. Als derde camper parkeren we op de kleine parking aan de fjord en kort na onze aankomst besluiten de beide buren dat ze vandaag toch nog wat kilometers maken. En dus hebben we het rijk alleen. De idyllische omgeving biedt een enorm panorama. Fjord pal voor ons, met sneeuw getooide bergen er omheen en niet te vergeten de Oksfjord gletsjer op zichtafstand. Overigens de enige Europese gletsjer welke tot op zeeniveau reikt. Via een korte, lastige en drassige hike weten we nog een spot te vinden met beter zicht op de gletsjer.

Vandaag ook weer even tijd om de achterstallige posts van de afgelopen dagen af te ronden en te verzenden. Zo is straks alle admin weer bij en staat ons nog weinig in de weg om richting ons meest noordelijke doel te vertrekken: de Noordkaap. Naar verwachting arriveren we daar morgen of overmorgen al naar gelang onze spontane ingevingen en-route. Reis ook de komende dagen mee en ontvang dan uiteraard onze meest noordelijke post!

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.