BirdybearOnTour

Alles anders…

Tot een volgend moment. Straks valt er vast en zeker weer iets onverwachts te melden. Groet van Birdybear.

Zo sloot Birdybear het vorige bericht op 28 juni af. En ja, er kwamen wijzigingen op ons pad. Plots zagen we de geboekte retour vaart vanuit Noorwegen niet meer terug in het vaarschema. Enig online onderzoek leerde ons dat de reder de FjordCat had verkocht en kort na ons geplande vertrek richting Noorwegen gaat het schip uit de vaart. We bellen de rederij en krijgen een alternatief aangeboden. Kunnen we toch nog op pad, zo lijkt het tenminste.

Maar naarmate de tijd vordert zien we ook Corona weer opleven. En schatten we dagelijks opnieuw onze kansen in of we straks nog in Noorwegen welkom zijn. Ook het Nederlandse getal van het aantal besmettingen per 100.000 inwoners loopt op en de kritisch grens voor de Noren ligt bij 20. Hadden we eerder ook al niet zo’n scenario bij de hand ten tijde van de geplande vluchten richting Down Under…

Twee-en-een-halve week voor de geplande afvaart kijken we serieus naar een vervroegd vertrek zodat we een mogelijke code rood of oranje voor kunnen zijn. Beide werkgevers stemmen in met een aangepast schema en met spanning kijken we uit naar de cijfers van donderdag de 6e augustus. Aan het eind van de middag zien we dat Nederland met 22.8 gecombineerd met een laag reproductie getal toch nog even de dans lijkt te ontspringen. We moeten dus snel naar de ‘overkant’ en wel voor de volgende donderdag. Meestal de dag waarop het advies wordt bijgesteld. Vrijdagochtend de 7e hangt Birdybear al voor de openingstijd van het call center aan de lijn voor de ticket wijzigingen: één week en twee dagen eerder vertrekken en een weekje vroeger weer terug @home. Het lukt met een wat langere overtocht en een wat noordoostelijker gelegen aankomst- en vertrek haven.

Dinsdagavond richting het Deense Hirtshals, op 888 km afstand, wordt het wel een nachtje doorhalen om tijdig aan boord te gaan van de ferry van woensdagochtend 09:00 uur. Maar vooralsnog lijkt het erop dat Birdybear met deze move het virus buitenspel zet.

Fingers crossed want niets is zeker totdat we voorbij de Noorse douane zijn. Zo ergens tussen twee en drie op woensdagmiddag. Of het allemaal lukt lezen jullie in de volgende episode van BirdybearOnTour.

Jammer dat we nu wel een all-in-the-family kampeerweekend op ”Landgoed Monique&Henk” te Almere gaan missen. Gelukkig werd onze annulering gehonoreerd en zijn we op een ander moment alsnog welkom. Van dat aanbod maken we graag gebruik!

Tot snel. Of tot nog eerder, indien de grenzen alsnog sluiten. Bye & poot van Birdybear.

Voel je vrij om te delen!

2 gedachtes aan “Alles anders…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.