BirdybearOnTour

Helderziend of just lucky…

Met vertrek op dinsdag namiddag zet Birdybear een kleine 24 uur later opnieuw voet aan Noorse wal.  Zo’n tien minuten nadat onze ferry contact maakt met de kade van Langesund rijden we van boord en passeren we zonder slag of stoot de Noorse douane. Nederland staat voor de Noren nog op groen en dus zijn we ‘coronaproof’ welkom, opgelucht ademhalen dus.

Na een soepele rit arriveerden we precies om middernacht in de ferryhaven van het Deense Hirtshals. Vrijwel filevrij en zonder noemenswaardige drukte. Tijd genoeg voor nog wat nachtrust voordat we om 09:00 uur oversteken naar het Noorse Langesund met de ferry van Fjordline. Over een spiegelgladde zee met de zon vol aan de hemel wordt het een smooth ride naar de overkant. En de drukte aan boord valt gelukkig mee.

In Noorwegen is het bovengemiddeld druk op de weg zodat we in de tunnels onder Oslo lang in de file staan. Eenmaal op de E6, buiten Oslo gaat het beter, worden de wegen groener en zit de vaart er richting Hamar weer prima in.

Aan het fjordenstrand van Hamer genieten we van het uitzicht op de schepen van de vikingen. In dit geval de recreatie vaartuigen van Noren die nu in eigen land van hun vakantie genieten. We hebben geen uitzicht meer op het Vikingskipet, de fameuze schaatstempel van weleer. Die staat verderop aan de andere zijde van de stad en passeerden we bij binnenkomst.

Tijdens het diner, 27 graden, volle zon, blauwe hemel, frontline geparkeerd aan strand en fjord bespreken we het meest opvallende bericht dat ons vandaag bereikte: aanstaande zaterdag, de 15e augustus, 00:00 uur gaat de Noorse grens opnieuw dicht voor Nederlanders. Tenzij je aan kunt tonen dat je hier op 1 specifiek adres 10 dagen in quarantaine gaat. Was Birdybear met de vervroeging van het reisschema helderziend of just lucky…? Anyway, Birdybear was in elk geval ‘Just on time’! En typisch zo’n gevalletje van: toeval bestaat niet.

Terwijl de zon zakt en het desert de picknicktafel bereikt wordt ons Hamar strandje leger en leger. Straks resten slechts de campertoeristen voor de overnachting maar eerst in afwachting van de sunset aan de overzijde van het ‘fjord’. Met op de voorgrond het Mjosameer, met 117 kilometer het grootste van Noorwegen.

Kun je het nog mooier wensen? Jawel net zo’n stekje maar dan zonder mede ‘bewoners’. En nu de ‘corona’ grenzen onverwachts snel sluiten en de schoolvakanties over een week ten einde zijn neemt de toeristische druk af. Zo zie je maar: ieder nadeel heb z’n voordeel. Al met al dus toch Lucky Birdybear 🙂

Meer van Lucky Birdybear ergens de komende dagen vanuit een steeds leger Noorwegen wellicht…

Blijf gezond en blijf ons volgen.

Voel je vrij om te delen!

4 gedachtes aan “Helderziend of just lucky…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.