BirdybearOnTour

Als de klep straks open gaat…

Als de klep straks open gaat rijd Birdybear aan boord van de ferry van Moskeness naar Bodo. Straks is waarschijnlijk kort voor het vertrek en dat staat gepland om 20:30 uur. Met een verwachte vaartijd van drie uur en vijftien minuten wordt het deze maandagavond een latertje. 

Vanochtend was het niet vroeg voordat Birdybear van de kampeerplek vertrok. Watertanks gevuld, toilet leeg en de vuilwatertank weer 100% beschikbaar. Accu’s vol, apparatuur gecharged en een wasje door de droger gehaald.

Aansluitend nog een ritje omgeving Lekness en al bijtijds bij de dealer. Iets vroeger dan gepland begint het herstel van het spiegelbeeld. Al met al een prijzig akkefietje voor zo’n gemotoriseerde en verwarmde blik naar achteren. Tja, ook de sensor van de buitenspiegel blijkt links te zijn ingebouwd. Nadat de creditcard over het ontsmette pin-apparaat is gehaald vervolgd Birdybear de route naar het zuidelijk gelegen Moskeness. 

In de haven van Moskeness sluiten we in de late namiddag aan in de nu nog vrijwel lege wachtrij. Meer dan voldoende tijd voor een heerlijk avondmaal met smakelijke zalmmoten in de hoofdrol. En aansluitend gaan er deze maandag dus toch nog wat regels richting het blog van BirdybearOnTour, de laatste teksten vanaf de Lofoten.

Tot slot: vandaag was het overwegend redelijk weer. Bewolkt, regelmatig zon en af en toe weer wat streken van Pluvius. Waaien doet het nog pittig maar van storm is geen sprake. Gelukkig maar want binnen Noorwegen is dit de grootste overtocht en geheel over open zee.

Tot een volgend moment vanaf de overkant. Groet, Birdybear.

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Als de klep straks open gaat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.