BirdybearOnTour

Reine by night…

Reine by night begint rustig en op de late avond zijn de temperaturen zelfs ‘aangenaam’. Maar in de loop van de nacht en de vroege ochtend staat de Birdymobiel stevig te schudden. Hier langs de kust waait het dat het een lieve lust is en tegelijkertijd laat Pluvius weten dat hij nu de baas is in Noorwegen. 

Eenmaal bergafwaarts neemt de wind snel af en kunnen de ruitenwissers wat tandjes lager. We rijden weer in noordwaartse richting en bezoeken Ballstad. Maar los van het aardige kerkje in de nabijheid heeft Ballstad weinig te bieden op deze zondagochtend.

Net na de klok van elf uur arriveren we bij het Lofotr Viking Museet. Hier in Borg heeft men een van de belangrijkste archeologische vondsten gedaan uit het tijdperk der vikingen. Het museum toont een interessante film over de viking nederzetting en heeft een aardige expositie met voorwerpen uit deze periode. Op het terrein is ook de viking farm nagebouwd in de vorm van een omgekeerd vikingschip. 

Via de wandeling van circa 1,5 kilometer over het uitgestrekte terrein van de archeologische vindplaats arriveren we bij de replica van het vikingschip. Helaas wordt er, nu corona heerst, niet met de gasten gevaren.

Na het museum bezoek doorkruist de Birdymobiel nog wat uithoeken van de Lofoten en uiteindelijk boeken we een kampeerplekje aan de Rolfsfjord bij Valberg. Zodat de Birdymobiel aan de 230 Volt kan en we alle apparatuur kunnen voorzien van een verse ‘charge’. Elektrisch tandenpoetsen is toch aangenamer :).

Morgenmiddag melden we ons in Leknes voor het herstel van ons spiegelbeeld. Als dat zo voorspoedig verloopt als we in gedachten hebben en de ferry niet uit de vaart is wegens de voorspelde storm dan verlaten we morgenavond de Lofoten. Waarschijnlijk richting Bodo of als dat gezien het weer een beter alternatief lijkt richting Skutvik. Beide overtochten zijn relatief lang, ruim 3 of ruim 2 uur.

De meest recente weerberichten zijn gelukkig iets gunstiger dan de forecasts van gisterenavond. Wie weet zit het mee en varen we comfortabel naar de overzijde waar we dan kort voor of kort na middernacht arriveren.

Morgen wellicht geen post vanwege het voorziene avondprogramma. Dus tot binnenkort met een groet & corona vrije poot van Birdybear.

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.