BirdybearOnTour

Bijna twee.vijf kilogram…

Nu al gearriveerd en inderdaad een behoorlijk maatje groter. Bijna twee-en-een-halve kilogram aan full-colour printwerk is afgeleverd in Elahuizen. En het is geworden zoals Birdybear dat voor ogen had. Een fantastisch naslagwerk van een gave trip ‘Van trilogie naar kwartet’ waarbij Birdybear opnieuw twee keer de poolcirkel passeerde.

Dat Corona ons nu voor de derde keer in korte tijd naar Noorwegen wist te sturen was zeker geen straf. Het leverde weer vele onvergetelijke momenten op en een deel van die momenten vormen nu ons kleurrijke beeldverslag. En uit ervaring weten we dat zowel onze BirdybearOnTour posts als onze Birdybear HotShots beeldverslagen een belangrijke rol blijven spelen als tastbaar bewijs van steeds weer een memorabele reis.

Bij ieder nieuw avontuur groeit het aantal posts. En na vrijwel ieder avontuur ziet een nieuw Hotshots beeldverslag het levenslicht. De stapel groeit… Niet alleen in aantal en in dikte maar nu ook in de lengte en breedte. Ons eerste album in de maat “XL, 30×30, platliggend”. Opengeklapt dus zomaar een beeld van 30×60 voor je neus. Maatje voor ‘aan tafel’ in plaats van ‘op schoot’. Zoals Birdybear het nu ziet: eind van een traditie en de start van een nieuwe. Uiteraard heeft Birdybear ook deze HotShots versie een plekje gegeven binnen BirdybearOnTour. Via het menu Birdybear’s Hotshots zijn alle digitale albums bereikbaar.

Onze nieuwste versie is gereed dus wat dat betreft tijd om opnieuw te vertrekken. Maar of dat net zo makkelijk gaat als we graag zouden zien valt te betwijfelen. Ondertussen weten we dat hier en royaal om ons heen het fenomeen ‘lockdown’, ‘quarantaine’, ‘niet noodzakelijke reizen’, ‘niet essentiële detailhandel’, “ander-halve-meter samenleving” en het aan banden leggen van “doorstroom locaties” steeds meer regel dan uitzondering is. En dat geeft beperkingen om te gaan en staan waar we willen op momenten dat het ons het beste past. Die vrijheid missen we nu. Voor hoelang en in welke mate? Wie het weet mag het zeggen.

Birdybear zet dit nu op het digitale papier in de hoop dat het ons toekomstig niet teveel beperkt bij het ondernemen van nieuwe avonturen. Zodat we deze teksten later met een smile terug lezen en dan denken “wow, dat was toen best ff heftig”. Ondertussen gaat Birdybear natuurlijk dapper door met het in kaart brengen, soms letterlijk, van toekomstige avonturen en nieuwe ontdekkingen. Het brengt ons positieve energie en we kijken er naar uit om weer te vertrekken en nieuwe bestemmingen te ontdekken. Stiekem hopen we dat dit komend voorjaar al lukt. Mocht de “lockdown” een vertrek blokkeren dan moeten we het maar doen met alle mooie herinneringen. Zo simpel is het tegelijkertijd!

En om te eindigen: “Always look on the bright side of life” of was het misschien “Always follow the bright site of life”?

Groet van Birdybear, see you soon!


Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.