BirdybearOnTour

Brooky’s Castle…

Als we Wanganui achter ons laten maken we ons op voor de laatste twee dagen Noordereiland. En wel rondom het meest zuidelijke deel van het Noordereiland:Wellington. Vannacht was het bar koud in Wanganui en kort achter de camping beukt de zee op het strand van Castle Cliff. Zoals gebruikelijk rijdt de Birdybearcamper al weer vroeg op de New Zealand roads, vandaag is dat State Highway Number One.

Image00001Stop nummer een heeft een Nederlands tintje: ‘De Molen’ van Foxton, gebouwd in 2002. Hier een bezienswaardigheid in het landschap. In het naast de molen gelegen Dutch Oven, nuttigen we een aangename koffie zodat we gelaafd op pad gaan richting het Southward Car Museum.

 

Binnen treffen we een enorme verzameling klassieke en bijzondere automobielen aan, schouder aan schouder opgesteld in de enorme hal. Het grootste deel van de collectie is in uitmuntende staat en een lust voor oog en camera. Overal stuurtje rechts net als in de BIrdybearcamper waarmee we in het begin van de middag bij het fameuze Te Papa museum in het centrum van Wellington arriveren.

Image00002

Image00003

 

 

Image00005 Image00004

Het Te Papa museum  is het museum van New Zealand en omstreken en kent hoge bezoekers aantallen wellicht door de combinatie van een aantrekkelijke en gevarieerde collectie en het feit dat het museum vrij toegankelijk is.

De tijdelijke tentoonstelling in het kader van het 75 jarig jubileum van Air New Zealand maken we kennis met het vliegtuigentertainment van de toekomst. We nemen plaats ‘aan boord’ en zetten de virtuele bril van Oculus Rift op. Plotsklaps wanen we ons in een vliegtuig met glazen panoramadak en wanden waardoor vliegen een heel andere dimensie krijgt. En met een druk in de knop lijkt het alsof we door de jungle vliegen met exotische vogels welke ons op de vliegreis vergezellen. Met dergelijk entertainment kan een lange vliegreis zeker aangenamer worden. Hoe snel wordt dit vliegtuiglab werkelijkheid? Misschien ooit een BIrdybearverslag met onze eerste ervaringen…

Na Te Papa en een korte centrum walk is het tijd voor BIrdybear om Brooky’s Castle te bezoeken, zo’n 20 kilometer noordelijk van Wellington in Porirua. De steile bergweg brengt ons naar het hoogste punt van de omgeving en op nummer 4a worden we opgewacht door Kevin, de broer van Lynnette Brooky. Kevin toont ons alvast Brooky’s Castle, ons onderkomen van vannacht, en we genieten ondertussen van het gigantische panorama over Tahiti Bay, Porirua Harbour en de Tasman Zee.

Image00007

Image00006Korte tijd later arriveert Lynn, de start van een gezellig weerzien en een gastvrij verblijf in Brooky’s Castle. Voor een nacht is de Birdycamper niet ons verblijf en slapen we weer in een groot bed en genieten van de luxe douche. De donderdag lopen we onze eerste achttienholes golfronde in New Zealand op Manor Park, de golfbaan waar Lynn haar professionele golfcarriere gestart is en nu de scepter zwaait in haar golf academy. De zonnige donderdag sluiten we af met een topdiner in een van de betere restaurants van Wellington en nemen daarna afscheid van Lynn en Kevin. Onze Birdybearcamper staat geparkeerd aan de haven op een speciaal camper parkeerterrein met voorzieningen. Voor ons een prima uitvalsbasis voor de vroege overtocht op vrijdagochtend. Goed gevuld zoeken we onze kooi op en sluiten de ogen.

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.