BirdybearOnTour

Drie-in-een…

Op vrijdagochtend gaat de rit lang langs de Loire. Vanaf de hoge Loire dijk hebben we mooi zicht op de brede rivier en de kastelen aan de overzijde. Zo in het zonnetje ziet alles er veel gezelliger uit en het is een goed vooruitzicht voor het golf van hedenmiddag. Golf de Cheverney heeft deze vrijdag een aardige combi op het menu bestaande uit een lunch en een 18 holes ronde.

We arriveren rond lunchtijd en dus gebruiken we de lunch voorafgaand aan onze 18 holes. Onze flightgenoten zijn twee gepensioneerde Parijzenaars. Zoals een goede fransman betaamd spreken ze geen woord over de grens dus communiceren we beperkt op basis van ons beste Frans.

Helaas is een van de twee flightgenoten een bovengemiddeld langzame speler en vloekt hij beter dan dat hij speelt. Onze ronde is aangenaam maar traag. Gelukkig vinden we op korte afstand, op de parking van Chateau de Cheverney, een prima stek voor een camperovernachting waar menig camperaar dankbaar gebruik van maakt.

Op zoek naar meer zonnig golfweer reist Birdybear de volgende dag noordoost waarts over de peage naar het ruim 400 kilometer verder gelegen Vittel. Met 2 grote flessen van het gelijknamige bronwater in de buggy spelen we onze middagronde op de zeer heuvelachtige baan. Het is lekker rustig en dus kunnen we, mede dankzij de buggy, een lekkere vlotte ronde “lopen”. Na afloop vinden we op een paar kilometer afstand een gezellige camperplaats. Het naast de camperplaats gelegen restaurantje weet een lekker avondmaaltje op tafel te zetten en al vroeg sluit Birdybear de luiken van de camper. De Birdybear oogjes volgen vanavond de finale van het songfestival dus die luikjes gaan later toe dan gebruikelijk. Ach, morgen slapen we een half uur uit.

Zondag? En die zon dan? Vandaag vanuit Vittel naar Blegny, net voorbij Luik. Blegny ligt vrijwel op de route en heeft een ‘werelderfgoed’ steenkolenmijn. We toeren over de snelweg en veelal in de regen. Buiten is het onaangenaam fris voor de tijd van het jaar en op het traject door de Ardennen hebben we last van onze tweede file tijdens deze vakantie. Gelukkig heeft Blegny ook nog een rondleiding rond de klok van vier en die halen we ruimschoots. De gids is een oude mijnwerker en brengt met de nodige passie zijn verhaal.

Aanvankelijk staat ook de overnachting in het kille en mistige Blegny gepland maar zodra we in de gaten krijgen dat de temperaturen in Les Pays Bas morgen aangenaam zullen zijn veranderen de plannen. We verlengen onze rit in de richting van Nijmegen, zodat we daar morgenochtend een Earlybird ronde golf kunnen spelen. Dat vooruitzicht lijkt Birdybear een prima finale van onze eerste “all around Elahuizen” met de nieuwe Birdymobiel. So far, so good.

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Drie-in-een…

  1. Rob Korver

    Hi,Fred en Ingeborg,

    Al jullie verslagen met heel veel plezier gelezen
    Geschreven in een leuke stijl met een vleugje humor en mooie foto’s.
    Duizend complimentjes Ingeborg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.