BirdybearOnTour

”Op visite”…

Met Belves by night besluit Birdybear de avond. Daarna gaan de luiken dicht tot aan het ochtendgloren. Belves – Periqueux – Bord is slechts een rit van beperkte omvang door de groener-groener-groenst Dordogne.

 

 

Tijd genoeg om door Periqueux te struinen waar we op de markt een overheerlijk assorti aan franse worst weten te bemachtigen. Daar kan Birdybear vast wel mee aankomen bij de gastvrouw en gastheer van hedenmiddag. Vooraf hebben we al gemeld dat we voornemens zijn om kort na de lunch te arriveren en dat tijdschema blijkt vandaag goed te kloppen. 

Met nauwkeurig manoeuvreren past de Birdymobiel met ingeklapt buitenspiegel prima door de poort van het franse landgoed van de familie Hiddinga. Het worden als vanouds weer vele gezellige uren met Marianne, Jan, zoon Geert Jan, de niet meer zo kleine kleinkinderen Steven en Stijn en last but not least viervoeter Tess. 

De middag en avond vliegen om en voor we het weten ontkoppelen we de volgende ochtend de 220V voorziening. Dezelfde poort in tegengestelde richting blijkt veel eenvoudiger en voordat Birdybear het weet geven de achteruitkijkspiegels hun laatste blik prijs op landgoed Hiddinga. Fijn dat Birdybear te gast mocht zijn en beslist voor herhaling vatbaar.

Vanuit de Dordogne vormt de Val de Loire de volgende bestemming. Links en rechts, voor en achter, ziet Birdybear onderweg de nodige kastelen en niet te vergeten de ontelbare wijnhuizen.

 

 

 

 

 

Aan de Loire, net voorbij Saumur is een groot stuk grond gereserveerd voor het camperpubliek. Opnieuw geheel gratis, voorzien van afvalcontainers en een sanizuil waar water, zonodig wat stroom en een toiletdump tegen betaling beschikbaar zijn. Meer heeft de zelfvoorzienende camperaar ook niet nodig.

 

Birdybear is hier beslist niet de enige bezoeker. Wel een van de weinige kleurlingen want over-all zien we voornamelijk witjes om ons heen. Wat de dag van morgen ons brengt weten we nog niet. Helaas weten we wel dat we langzaam maar zeker noordelijker geraken en dat heeft alles te maken dat er nog slechts enkele dagen resten voor de Birdymobiel, in een inmiddels behoorlijk vervuild jasje, terug zal keren op de thuisbasis. Voordat het zover is eerst nog een paar dagen genieten, daarover meer in de volgende post. Tijd voor het toetje en dus gaat de ipad even in de sleepmodus. SeeYouNextTime!

 

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “”Op visite”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.