BirdybearOnTour

Hopefully…

Image00001Image00002Direct naast de campground, door het gat in het hek, spoor oversteken en dan zijn we bij de Whale Watch. Het is nog even spannend of de captain groen licht geeft maar met een beetje uitstel vertrekt de bus naar de haven kort voor acht uur.

We schepen in op de grote catamaran en tijdens het varen mogen we onze zitplaatsen niet verlaten. Met hoge snelheid varen we over de flink deinende zee en de catamaran maakt regelmatige stevige klappen en jumps op de golven. We gaan proberen om Wallie te vinden maar de berichten zijn niet heel gunstig. Meerdere verkennende stops, waarbij we steeds naar buiten kunnen, op z’n tijd een albatros fotograferen en de einder afspeuren naar Wallie leveren nog geen resultaat. Steevast klinkt het uit de speaker ”Hopefully… we see whales at the next check”. Na twee en een half uur op de oceaan keren we terug naar de wal, zonder whales. Moedertje natuur blijft grillig en dat is part of the deal. Sometimes lucky, en dan weer eens pech.

2015-04-29_192617

 

Albatros

 

2015-04-29_192247Image00004De gedeeltelijke refund zetten we via internet direct in voor een herkansing: we huren een vliegtuig met piloot en vanaf de nabij gelegen airstrip checkt Birdybear vanuit de lucht  een groter gebied dan vanochtend per hele snelle catamaran mogelijk was.

We stuiten op een grote groep van zeker wel 100 Hector dolfijnen en cirkelen een aantal rondjes voor een optimaal zicht. Na dit boeiende schouwspel vervolgen we onze speurtocht naar Wallie. Vandaag geen succes! Richting airstrip buigt de piloot nog even af om ons Kaikoura en het nabijgelegen schiereiland te tonen. Driekwartier na het opstijgen nemen we afscheid van onze piloot en genieten we na van twee avontuurlijke tochten.

Image00003

De derde tocht van vandaag gaat over land met als besteming Christchurch waarbij we onze 7000ste kilometer door New Zealand noteren. Zelfde campground als eerder deze reis, voor de herkansing van de TranszAlpine KiwiRail tour.

Image00005Vandaag was het ter land, ter zee en in de hemelsblauwe lucht. Ja, mooi weer was het zeker en de lunch genoten we aan de boorden van de Pacific in de volle zon. Turend door de verrekijker voor het geval dat. Morgen laten we ons dus rijden per trein. Dwars over het Zuidereiland van oost naar west en vice versa. In het volste vertrouwen dat de landslide van eerder deze week goed is opgeruimd en geen obstakel vormt. Trein met ons mee in de volgende post en geniet van het uitzicht. Tot morgen wellicht?

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Hopefully…

  1. mary ingenhoven

    Wat maken jullie gebruik van veel verschillende voertuigen. Vandaag ga ik ook met de trein heen en weer, misschien komen we elkaar tegen.
    oh nee, ik reis heen en weer van Sneek en Leeuwarden, jammer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.