BirdybearOnTour

Terug van weggeweest…

Image00001Image00002Artic Experience doet wat het belooft. De ijsmachines werken en als de windmachine van de Antarctic storm aangaat wordt het in de betreffende ruimte ijzig koud. Een leuke simulatie van een snelle weersomslag om Antarctica. In Christchurch slaat het weer in het begin van de ochtend ook om en na de urenlange regenbuien van vannacht wordt het zowaar droog als we de Arctic Experience betreden. Een ochtend vol wetenswaardigheden en vermaak met als thema het bestaan op de South Pole. Leerzaam en attractief. In een van de films zien we hoe een groep toeristen met het expeditieschip vanuit Argentinie een bezoek brengt aan een basis op Antarctic. Typisch een trip voor op de Birdybear bucketlist: Zuid-Patagonie met een excursie naar Antarctica. Who knows…?

Image00003
Na het bezoek aan de Artcic Experience volgt een snelle lunch bij Ome Mac direct om de hoek. Zekerheidshalve nog even een telefoontje aan KiwiRail over de refund en tegelijkertijd nagevraagd hoe het zit met de progressie rondom de landslide en de eventuele tour later deze week. Lijkt vooralsnog oke en wie weet vinden we nog een geschikt moment terwijl onze tijd hier in New Zealand ondertussen aardig verloopt. Het volgende telefoontje met onze New Zealand Mobile Phone, inbegrepen bij de camperinventaris, is naar de Whale Watch in Kaikoura. Voor woensdagochtend redelijke vooruitzichten en plaats om 07.15 uur. Niet twijfelen dus geboekt! Vanmiddag derhalve richting Kaikoura maar niet voordat we het centrum van Christchurch te voet verkennen.

ChristchurchImage00006Image00004

 

 

 

 

 

Inmiddels ruim vier geleden sloeg de Big Quake hier verwoestend toe. Het gevoel dat zich van ons meester maakt als we het gebied verkennen valt moeilijk te beschrijven. Overal wordt gebouwd en gesloopt en om sommige plekken staan de zwaar beschadigde gebouwen nog overeind of ziet Birdybear ze als deels ingestort en gestut. Ooit waren we op een van onze trips in Oradour-Sur-Glane een Frans martelaarsdorp in de Limousin waar op 10 juni 1944 de Duitser na het aangericht bloedblad en de massaslachting de techniek van verschroeide aarde toepasten. Nadien is het dorp Oradour onaangeroerd gebleven en veranderd in een permanent monument. Als je daar loopt, in alle stilte, dan voel je tot in iede vezel van je lijf wat zich daar ooit heeft afgespeeld. In Christchurch had Birdybear eenzelfde bijna surrealistische ervaring. Zelfs nu, vier jaar later, voel je wat hier destijds gebeurde en hoe enorm de impact van zo’n verwoestende Big Quake kan zijn.

Image00005
Terug van weggeweest en voor de tweede maal gearriveerd in Kaikoura op zo’n 140 kilometer afstand van Christchurch, draait Birdybear rond half vijf de campground van de Top Ten keten op. We krijgen een prima stekje voor vannacht en lopend is het nog geen vijf minuten naar het kantoor van de Whale Watch waar we morgenochtend rond zeven uur present moeten zijn. En nu maar hopen dat Aeolus, Pluvius en Achlys vannacht en morgenochtend niet opnieuw samenspannen en onze geplande Whale Watch trip verstoren. Let’s hope for the best want Pluvius laat z’n eerste tranen inmiddels op het dak van de Birdybearcamper vallen. Binnen is het droog en aangezien we de voortreffelijke maaltijd bij Tuti’s net achter de Birdybear kiezen hebben hoeven we de deur niet meer uit. Lees morgen of we een vroege encounter hebben met Wally de Walvis en deze Spermwhale kunnen toevoegen aan de Birdybear Friends collection. Goodnight alvast!

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.