BirdybearOnTour

In het water…

De hele avond en nacht valt er volop neerslag in St. Arnaud. Gelukkig staan we op een goede stek en ondervinden we er geen last van. Halverwege de nacht kijkt Birdybear voor de zekerheid uit het raam of we nog vastzitten met de landvast van de 220V. voorziening of dat we al zijn afgedreven. Onderweg richting Hanmar Springs rijden we 45 kilometer over bekend terrein. Dit stukje van de route reden we ook op weg naar Westport, een dag na aankomst op het Zuidereiland.

Hanmar Springs staat bekend om de warme bronnen en aangezien Birdybear het wel kan gebruiken om even te weken besluiten we tot een bezoek. Zo brengen we een goed uur door in de diverse baden van circa 36-38 graden voordat we de reis vervolgen.

Richting Kaikoura voor de walvisjacht heeft nu nog geen zin gezien de weersverwachtingen en dus besluiten we tot een ander intermezzo. We boeken voor morgen een TranzAlpine scenic journey per KiwiRail. Vertrekpunt Christchurch, oostkust en bestemming Greymouth, westkust en dezelfde dag retour. Dwars over het Zuidereiland, door de bergen, via diepe kloven, over adembenemende viaducten, door donkere tunnels en over de fameuze Arthur’s Pass.

Christchurch, wereldnieuws na de zware aarbeving (6.3) van 22 februari 2011 met 185 doden, is morgenochtend om 08.15 uur het vertrekpunt voor de TranzAlpine railtour en dus onze bestemming van deze namiddag. Bij het binnenrijden van Christchurch is het tijd om de dieselvoorrad aan te vullen en daarvoor gaat de regenjas aan. Sinds dat moment heeft Pluvius de kraan niet meer dichtgedraaid tot het actuele moment van nu. En de forecast is dat we nog niet van onze regengod zijn verlost. Pluvius is ook verantwoordelijk dat KiwiRail ons zojuist een mail heeft gezonden met slecht nieuws. Halverwege het spoortraject van 4,5 uur richting Greymouth nabij Cass heeft een actuele landslide plaatsgevonden waardoor KiwiRail een deel van het traject niet kan uitvoeren. Het alternatief om het eerste deel per bus te reizen spreekt ons minder aan en we besluiten te annuleren. Zo valt er vandaag dus het nodige in het water…

Morgen opnieuw een alternatief dat hopenlijk niet in het water valt. Althans als we de bevroren toestand van water daar niet toe rekenen. Straks boeken we de entree kaarten voor de Artic Experience van Christchurch. Komen we toch nog op de South Pole na de beoogde duik die letterlijk de mist in ging. Nu maar hopen dat de ijsmachine het vannacht niet begeeft!

Vandaag is de Birdybear post vroeg gereed en een mooi moment om jullie nog maar eens hartelijk te bedanken voor de reacties via het blog, de mail, per facebook etc. Fijn dat jullie de Birdybearposts zo weten te waarderen en leuk om jullie spontane reacties tijdens ons avontuur te vernemen. Blijf lezen, blijf volgen en response is altijd welkom. We zijn weer terug zodra het droog is. Kia Ora vanuit Christchurch.

natte-beer-302498

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.