BirdybearOnTour

Zwemles…

Image00002Tijdens de sunrise op Woodend Beach kleurt de lucht boven ons allerhande rood, paars en violette tinten. In de vochtige lucht vormt zich tegelijkertijd een spectaculaire regenboog waarvan beide uiteinden zichtbaar zijn. We begeven ons door de bospassage naar het strand en schieten daar nog wat beelden van de sunrise boven de Pacific. Vroeg opstaan heeft zo z’n voordelen.

 

Gelijk tijd genoeg om de Birdybear volgers te laten weten dat de foto’s bij de post van gisteren ondertussen zijn toegevoegd. Vergeet ze niet te checken!

Image00001
Image00003Onderweg richting Kaikoura maken we een extra lus om via de Cathedral Cliffs te rijden. Het uitstappen stellen we even uit omdat we niet zeker zijn wat de om de camper dolende, ietwat te enthousiaste hond, van zins in. Uiteindelijk vinden we toch een geschikt moment voor een blik op de cliffs die er werkelijk prachtig uitzien ondanks het beperkte zicht door de rijkelijk aanwezige en dichtbegroeide bossages.

Onze viervoeter is inmiddels weer gearriveerd en blijft, als we deze luid en duidelijk van commmando’s voorzien voldoende op afstand om veilig de Birdybearcamper te kunnen betreden. Ruim voor Kaikoura spotten we de eerste groepen zeehonden op de rotspartijen langs de weg en de Birdybearcam maakt overuren. Dat ene ultieme shot wil je niet missen dus zekerheidshalve klikken we lekker door 🙂

Image00004

Image00005

 

 

 

 

 

Kaikoura staat op onze planning omdat dit de plek in New Zealand is voor de Whale Watching. Per boot vanaf het water of per vliegtuig cq helicopter vanuit de lucht. Ultiem boek je een ’triple tour’ voor de spotten van Walvissen vanaf het water, zwemmen met de grote groepen dolfijnen vanaf de volgende boot tour en een Whale Watching vanuit de lucht. Eenmaal in Kaikoura spoeden we ons naar het boekingskantoor van de Whale Watching want minder goed weer is aanstaande. Helaas zien we dat de tours van vandaag wegens hevige zeegang en te veel wind zijn gecancelled. Niet eerder dan woensdag lijkt er serieus kans op een verbetering van de omstandigheden. Dus passen we de plannen aan en vervolgen, na de vroege lunch, de geplande route van de komende dagen. Zo houden we ruimte voor een eventuele return naar Kaikoura later deze week.

De middag wordt een onverwachte sensatie als we ruim voorbij Kaikoura de zeehonden speeltuin ontdekken. De forse golven van de vandaag wat onstuimige Pacific beuken regelmatig op de enorme rotspartijen langs onze route, net noordwaarts van Kaikoura. En tussen diezelfde rotsen onstaan dan enorme kolkende waterpoelen. De zwemvaardige jonge zeehonden beleven de tijd van hun leven en ravotten op- en tussen de rotsen. Ze krijsen het zo nu en dan uit van opwinding en plezier. Ook wij hebben door dit enorm vermakelijke schouwspel een heerlijk begin van de middag. En dat wordt er alleen nog maar beter op.

Image00006
Image00007Image00008Een minuut verder, om de hoek, parkeren we opnieuw. Daar waar een beek vol met rotsblokken uitmond in de Pacific. Te voet volgen we de beek stroomopwaarts en zien de hoe de eerste zeehondenpups de rotsblokken stroom op- en afwaarts overwinnen. Enkele minuten later horen we het geklater van de waterval diep verscholen tussen het alhier aanwezige groen. En onder aan de waterval zien we de enorme waterpoel welke langzaam overgaat in de beek richting Pacific. Dit is de plek waar de allerjongsten hun zwemkunsten optimaliseren alvorens buiten te spelen in de heftige Pacific. Hoeveel plezier de jonge zeehondenpups hier in de zwembadcreche beleven valt nauwelijks te beschrijven. We schieten vele tientallen beelden en bovendien wat video’s. Zoveel vermaak, we kunnen er niet lang genoeg naar kijken! Speciaal voor de trouwe volgers van het Birdybar blog zetten we vandaag weer bewegend beeld online. Met het nodige geduld hebben we vanavond de beelden naar ons BirdybearOnTour – You Tube kanaal geupload zodat we jullie kunnen laten meegenieten van de ravottende zeehonden pups.

 

Zwemles:

Image00009Er is een tijd van komen en een tijd van gaan en met pijn in het hart nemen we afscheid van zoveel vrolijks. In de middag maken we nog lekker wat kilometers richting Blenheim en zien onderweg de Saltworks bij Lake Grassmere. Boven aan de hemel zien we de eerste voortekenen van het naderend regenfront als we afkoersen op de eindbestemming van deze amusante dag, St. Arnoud. Ondertussen regent het en als we de MetService mogen geloven staat ons heel veel hemelwater te wachten. De hoeveelheiden bereiken de komende 24 uur mogelijk een alarmerend niveau. Op de campground vinden we een veilige stek waar we vast en zeker geen last zullen ondervinden van het stijgend waterniveau in het meer beneden de campground. Bijna bedtijd en morgenochtend zien we dan wel of we gaan rijden of dat we drijven. Blijf lezen en drijf met ons mee, dan mis je niets. See you tomorrow, met of zonder regenjas.

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Zwemles…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.