BirdybearOnTour

Rondje Langoya…

Nog steeds geen optimaal “lekker buiten strek maar je uitgebreid je benen weer” maar overwegend droog. We boeken dus absoluut winstpunten. 

Birdybear bezoekt vandaag diverse uithoeken van Langoya waarbij de wegen die we rijden ons steeds opnieuw naar dorpjes brengen die een hoofdrol zouden kunnen spelen in de uitzending van: “gelegen aan het eind van de wereld”.  Daar waar land overgaat in oneindige zee. Soms vraagt Birdybear zich af wat mensen beweegt om na het een-na-laatste afgelegen dorp toch nog een weggetje te construeren door onmogelijk terrein en zo bereik te realiseren voor de voorlopig laatste nederzetting. 

Zo krijgen we vandaag een goede indruk van Langoya met ook nog een snuifje cultuur. Bij het plaatsje Bo staat het beeld Mannen van Hafret. Zonder de blauwe lucht als achtergrond komt deze landschapscultuur minder tot z’n fotografische recht maar we zullen het ermee moeten doen.

Tegen vier uur in de middag verlaten we Langoya. Met geleegd toilet en ontdaan van ons afvalwater. Uit ervaring weten we dat het op de Lofoten wat lastiger is om ons te ontdoen van deze zaken. En aangezien de volgende bestemming naar verwachting op of nabij de Lofoten zal zijn kan het geen kwaad om daarop in te spelen.

Uiteindelijk parkeren we boven het Ingelsfjord, (zie ook onze BirdyTube) waar na het diner wind en regen zich behoorlijk laten gelden. We breken op en tien minuten later staan we beschutter en warmer verder bergafwaarts op 17 minuten afstand van de toegangspoort naar de Lofoten.

Wist je overigens dat je Birdybear vrijwel realtime kunt volgen? Via het menu van BirdybearOnTour kies je Birdybear is hier… Even wachten totdat de kaart is geladen. De blauwe driehoek is de laatst bekende positie. Tevens kun je kiezen voor Bekijk alle. Zo zie je de door ons afgelegde reis, momenteel zo’n 4.000 kilometer.

Morgen of zo spoedig mogelijk daarna laat Birdybear je weten waar we op de Lofoten uithangen en hoe het ons vergaat. Tot dan, fijne avond nog.

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Rondje Langoya…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.