BirdybearOnTour

Op de hoogte? Uit de hoogte!

Als trouwe Birdybear volger ben je natuurlijk geabonneerd op de automatische updates van BirdybearOnTour. Zo blijft je altijd op de hoogte wat Birdybear nu weer uitspookt, beleeft, ontdekt, ziet en hoort. En met een beetje geluk kun je dan ook met enige regelmaat meekijken vanuit een nieuw perspectief.

De beer volgt de vogels en stijgt komend avontuur regelmatig op. Soms recht omhoog zodat Birdybear de directe omgeving kan scannen voor een gave spot voor de volgende overnachting op voldoende veilige afstand van de agressieve zoutwater crocs. En een andere keer vliegen we rond boven onze directe omgeving omdat we benieuwd zijn naar de structuren van het landschap dat we doorkruisen. Structuren die we vanuit het dagelijkse beren perspectief niet of nauwelijks kunnen waarnemen maar een perspectief dat voor onze gevleugelde vrienden de gewoonste zaak van de wereld is.

En als Birdybear dan even opstijgt voor die andere blik op de wereld dan leggen we dat natuurlijk digitaal vast. Als Birdybear HotShot of in de vorm van bewegend beeld met een Birdytube. Mooie beelden en veilig vliegen vraagt enige oefening, stuurmanskunst en vertrouwd raken met state-of-the-art techniek aan boord van de Birdydrone.

Vlieguren maken staat vanaf nu dan ook met enige regelmaat op de ToDo lijst. Soms gewoon even opstijgen vanuit de tuin en rondcirkelen boven de landbouwgronden van Elahuizen. Voor wat shots van ons kleine dorp dat er vanuit de lucht toch net even anders uit ziet. Of een tochtje op en neer naar de randen van het meer. Maar ook testen of de Birdydrone onze auto wil volgen zoals de gebruiksaanwijzing dat zo mooi aangeeft. En of het obstakel ontwijkend vermogen in de praktijk net zo goed werkt als in de brochure staat beschreven. Genoeg te leren en te ontdekken dus.

Hoe gaaf als we over een maand of vier de rivieren in de Kimberleys oversteken met de stoere Birdy4wheeldrive en we dat later terug kunnen zien in een van onze Birdytubes. We schreven het al eerder: de voorpret is ook onderdeel van het avontuur. Vooralsnog daaraan geen gebrek, mooi meegenomen!

Vanaf vandaag, zaterdag 11 januari, zijn er nog maar zo’n 90 dagen te gaan voordat Birdybear zelf opstijgt vanaf Düsseldorf Airport. Via Singapore Changi Airport gaat de vlucht naar Perth Airport, ons startpunt voor het avontuur in Western Australia. Weer een flink eind naar de andere kant van moeder aarde, zo ongeveer 14.500 kilometer volgens onderstaande route:

Richting onze vertrekdatum valt er nog een hoop te lezen, te plannen en te organiseren. Bovendien heeft Birdybear graag de nodige kilometers in de benen voordat ons onderstel ons straks ook te voet die gave plekken kan tonen waar zelfs de stoere Birdymobiel ons niet kan brengen. Regelmatig trekken we op er dus op uit om straks de stevige hikes goed te kunnen doorstaan.

En dus vliegt niet alleen de Birdydrone maar ook de tijd… Dat brengt het nieuwe avontuur in sneltreinvaart dichterbij. Terwijl Birdybear de laatste woorden van deze post op het pc scherm ziet verschijnen toont een ander scherm gelijktijdig de realiteit Down Under. Een continent dat zucht onder langdurige en extreme droogte, waar temperatuur records dagelijkse kost lijken te zijn en waar het fenomeen wildfires het leven van alledag in z’n greep heeft. Maar ook het continent waar, nu noordwestelijk van Darwin, het cycloon seizoen is gestart en straks zorgt voor het aanzwellen van de watermassa’s in de Kimberleys. We houden het in de gaten, creëren flexibele routes en zorgen dat we straks klaar zijn voor het avontuur. Een mooi vooruitzicht!

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.