BirdybearOnTour

Tussen de wolken…

Gisterenavond toch nog een paar plaatjes geschoten tijdens het invallend duister.

Als we deze ochtend Mende verlaten maakt Frankrijk zich op voor de 8e mei, de dag van de nationale herdenking van de bevrijding. Vanuit Mende eerst binnendoor totdat we de A75 bereiken richting Milau. Het beroemde viaduct zullen we niet zien. We slaan al eerder af en bovendien is er bijzonder laag hangende bewolking welke af en toe als een deken over de snelweg hangt. 

Richting de Dordogne maken we een stop in Rocamadour, de 2e bedevaartsplaats van Frankrijk, waar Birdybear de benen strekt. Deze toch wel bijzondere “stad’’ is gebouwd op een rots in de Causse de Gramat, een uitgestrekt kalksteenplateau.

We klimmen flink wat af en gelukkig heeft de laaghangende bewolking plaats gemaakt voor wat voorzichtige zonneschijn. Hartje zomer is de klim hier vast en zeker een beproeving. Voor wie liever niet klimt zijn er de gemotoriseerde alternatieven om de hoogte verschillen te overbruggen.

Vanuit Rocamadour slingeren we over kleine binnenwegen naar Belves. Onderweg in La-Roque-Gageac zien we opnieuw een dorpje in en tegen de rotsen gebouwd. Goede reden voor een stop, een wandeling door het hoger gelegen dorp en een terrasje tot besluit.

Wat rest is de korte etappe naar Belves. De camperplaats is weinig aantrekkelijk en net als we besluiten door te rijden komen we langs de parkeerplaats van het centrum. Prima overnachtingsplekje met nog enkele andere campers. We parkeren de Birdymobiel in de plaats waar Birdybear bijna 49 jaar geleden met regelmaat de boulangerie bezocht. Destijds, in 1969, was het een memorabel jaar. Kamperen in de Dordogne, op 16 juli de lancering van Apollo 11 en op 20 juli de maanwandeling. Met z’n allen voor die ene tv op de camping op 5 kilometer van Belves. 

Inmiddels staan de burgers met ui op de 3 pitter, vergezeld van rode kool en franse aardappelen. Tijd om deze episode af te ronden in de wetenschap dat Birdybear morgen via Periqueux naar Bord bij Champs Romain toert. Daar op bezoek bij Marianne en Jan, buren en vrienden uit onze Lemmer periode.

 

Morgen mogelijk opnieuw een bericht vanuit de Dordogne. Fijne avond, en geniet van het mooie weer in Les Pays Bas. Met uiteraard een welgemeende poot van Birdybear.

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Tussen de wolken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.