BirdybearOnTour

To drone or not to drone…

Stromende regen op het dak van de Birdymobiel. Al zo ongeveer de hele nacht en een deel van de ochtend. Ach ja een keer een buitje tijdens je vakantie is goed voor het stof.

Vandaag reist Birdybear naar de zuidpunt van de Lofoten. Tot aan het plaatsje met de kortste naam: A. Daar bezoeken we het Norsk Fiskevaermuseum. Helaas blijkt het naast gelegen Lofoten Torrfiskmuseum, over de stokvis visserij gesloten.

Onderweg naar A komen we opnieuw door Lekness dat maandag ook op het schema staat voor de vervanging van de buitenspiegel. En bezoeken we Nusfjord, een oude visserij nederzetting. Helaas geen mooie beelden van de schilderachtig gelegen combi Hamnoy & Sakrisoya. Geen blauwe luchten en daardoor ontbreken de fraaie panorama’s. Wellicht op zondag een herkansing omdat we iets zuidelijker overnachten met uitzicht op de visserijplaats Reine.

In Reine lezen we dat de beklimming van de Reinehalsen vanwege slechte toestand van de bergpaden sterk wordt afgeraden. En juist vanaf de hooggelegen Reinehalsen zijn er schitterende uitzichten op Reine, Sakrisoya en Hamnoy.

Gelukkig weet Birdybear met redelijk weer wel wat drone beelden van Reine en omgeving vast te leggen. Ook al is een lokale Reine bewoner het daar niet geheel mee eens. Beleeft landen we snel de drone in de wetenschap dat hetgeen we wilden schieten al lang en breed op de digitale schijf is vast gelegd.

Birdbear’s HotShots vanaf grotere hoogte: Lofoten/Reine1, Lofoten/Reine2, Lofoten/Reine3.

Wellicht vanavond nog wat beelden van Reine by night. Of gaat Birdybear vroeg onder het dubbele dekbedje? Dat weet je morgen als je blijft volgen. Tot zondag, vanuit de zuidelijke Lofoten. Geniet van je weekend, dat doet Birdybear ook!

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “To drone or not to drone…

  1. Miep

    Jammer van de regen, maar de beelden zijn prachtig! Leuk om jullie daar zo te zien staan.
    Wat een mooi landschap en prachtige huisjes… geniet verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.