BirdybearOnTour

Spiegelbeeld…


Als Birdybear, net na vertrek, op de Lofoten arriveert schijnt de zon. Vanaf de parking genieten we van het landschap dat zich spiegelt in het water van het fjord. Tijd voor HotShots met de camera’s en beelden vanaf grotere hoogte met de cam aan boord van de Birdydrone.

Vanuit het hoge camera standpunt zien we goed hoe helder het water van het fjord is. Een mooi begin van de dag nu de zon zo lekker schijnt die we best een tijdje hebben gemist.

We toeren vandaag wat over het noordelijk deel van de Lofoten, bezoeken Svolvaer, Kabelvag en rijden door naar Henningsvaer. En dan is daar ineens die local die veel te hard rijd in z’n bestelbus op de weg waar met moeite twee voertuigen naast elkaar passen. De Birdymobiel kan niet verder naar rechts en de local wijkt niet. Met een flinke klap gaat de linker buitenspiegel van de Birdymobiel aan flarden en de dader maakt zich uit de voeten. 

Geluk bij een ongeluk is dat we geen carrosserie schade hebben en met de grote rol tape aan boord herstellen we ons gehavend spiegelbeeld. Zo hebben we de komende dagen tenminste enig zicht naar achteren en kunnen we veilig verder. De alarmcentrale verzoeken we op zoek te gaan naar een dealer welke een dezer dagen een vervangend exemplaar kan monteren. Mogelijk kan dat pas als we volgende week weer op het vaste land zijn. 

Na ons bezoek aan Henningsvaer parkeren we de Birdymobiel net buiten het dorp aan de voet van de Engoysundbrua waar de parking in beslag wordt genomen door wandelaars en klimmers die de Vestvagtind bezoeken. 

Vandaag staat Birdybear dus niet ergens moerziel alleen. Hier op de parking voldoen we maar net aan de Noorse 1 meter afstand Covid-19 regel. Gelukkig hebben we via de voorruit nog wel vrij zicht op het water van de Engoysundet. Jammer dat het wolkendek steeds dikker lijkt te worden. Hoewel het nog maar half augustus is zou er vanavond een kleine kans zijn op het noorderlicht aan de hemel boven ons en dat schouwspel zouden we graag opnieuw meemaken.

Wie weet klaart het later vanavond op… Mocht het noorderlicht toch nog verschijnen dan is een ding zeker. Het spiegelbeeld van het noorderlicht leggen we niet vast via de linker buitenspiegel van onze Fiat Ducato. 

Morgen meer Lofoten nieuws en wellicht meer over het herstelplan voor ons spiegelbeeld. 

Bye, groet van Birdybear.

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Spiegelbeeld…

  1. Auk

    Te hard rijdende locals ook op de binnenwegen in Duitsland. Gelukkig
    Is hier nog wat ruimte de berm in te duiken en de gaten te ontwijken. Succes met de spiegel en het magische Noorderlicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.